Ανατριχίλα προκαλεί η ομολογία του πατέρα της μικρής Άννυ, ο οποίος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, παραδέχθηκε πως τεμάχισε το άψυχο σώμα της 4χρονης. 

Η δίκη για ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα που έχουν απασχολήσει τις ελληνικές αρχές άρχισε σήμερα, με τον πατέρα της μικρής Άννυ να αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για ανθρωποκτονία και για βαρβαρότητες που διέπραξε προκειμένου να εξαφανίσει το πτώμα.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος πατέρας, Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ, γνωστός ως Σάββας, παραδέχθηκε τον τεμαχισμό όμως δεν αποδέχτηκε ότι σκότωσε το παιδί «δείχνοντας» εμμέσως προς τον συγκατηγορούμενο του Νικολάι (Νασίφ Αχμέντοφ), ο οποίος με τη σειρά του αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στην δολοφονία.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν γίνει δεκτός ο ισχυρισμός του πατέρα τότε θα καταδικαστεί μόνο για πλημμελήματικη περιύβριση νεκρού

Από την πλευρά της, η μητέρα της μικρής, Δημητρίνα Μπορίσοβα, όταν κλήθηκε από το δικαστήριο είπε πως αποδέχεται ότι έχει διαπράξει μόνο το αδίκημα της ψευδορκίας λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα εξηγήσει αργότερα τους λόγους. «Την σκότωσε ο πατέρας της, την τεμάχισε και την μαγείρεψε ...».

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα επικρατούσε απόλυτη σιωπή όσο από Έδρας γινόταν η ανάγνωση όσων έγιναν στο "υπόγειο της φρικης" στην οδό Μιχαήλ Βόδα παρουσία του πατέρα και του φίλου του στη σορό του παιδιού.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η μητέρα της 25χρονης Δημητρίνα Μπορίσοβα. Η γιαγιά της Άννυ υποστήριξε πως η κόρη της δεν έχει ευθύνη: «Σε αυτή την υπόθεση ευθύνονται οι δύο κατηγορούμενοι. Πονάω παρά πολύ για την εγγονή μου. Δεν μου αρέσει που η κόρη μου είναι έγκλειστη» ... είπε και συνέχισε λέγοντας πως «η εγγονή της γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 2011 στη Βουλγαρία. Η Άννυ έμενε μαζί μας στη Βουλγαρία και η Δημητρίνα είχε μεγάλη αγάπη στο παιδί. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα συμβεί κάτι κακό γιατί στη Βουλγαρία έδειχναν και οι δύο να αγαπούν το παιδί». Κατέθεσε επίσης, πως μπροστά της δεν είχε βίαιη συμπεριφορά απέναντι στην Άννυ ο πατέρας της. Η μάρτυρας υποστήριξε πως ένας άνδρας από τη Γερμανία έστελνε, όπως είπε, χρήματα στην κόρη της με τα οποία ζούσαν. «Δεν είχαμε αντιληφθεί ότι έκαναν χρήση ναρκωτικών. Ήταν μια χαρά, έβγαινε, οδηγούσε ... »ανέφερε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Δεν είχατε προβληματιστεί που έβρισκαν χρήματα;

Μάρτυρας: Από τον συγκεκριμένο άνθρωπο στη Γερμανία. Εκείνος ζητούσε στην κόρη μου να πάει με τη μικρή στη Γερμανία να ζήσουν μαζί του. Το είχε αποφασίσει η κόρη μου θα έφευγε για Γερμανία.

Πρόεδρος: Ποια ήταν η σχέση αυτού του άνδρα με την κόρη σας

Μάρτυρας: Ήξερα ότι είναι φίλος της και τη βοηθάει. Και σε εμάς έστελνε χρήματα.

Πρόεδρος: Θα ανησυχούσατε αν μαθαίνατε πως η κόρη σας είχε αφήσει το παιδί με τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Θα έπαιρνα εισιτήριο για να έρθω. Όλους αυτούς τους μήνες είχα ακούσει μόνο μία φορά το παιδί στο τηλέφωνο

Πρόεδρος: Πότε μάθατε για πρώτη φορά για την εξαφάνιση της εγγονής σας;

Μάρτυρας: Είδα την κόρη μου στην τηλεόραση να αναζητά το παιδί της και μετά με πήραν από την Ελλάδα και μου είπαν όλη την αλήθεια.

Εισαγγελέας: Τι πιστεύετε ότι συνέβη με την Άννυ;

Μάρτυρας: Αυτό που μάθαμε στην Ελλάδα, ότι την σκότωσε ο πατέρας της, ότι την τεμάχισε και ότι την μαγείρεψε ... Απαντώντας σε ερώτησεις του συνηγόρου υπεράσπισης της Δημητρίνας Σταύρου Γεωργίου η μητέρα της κατηγορουμένης υποστήριξε πως δεν γνώριζε αν η κόρη της εργαζόταν σε οίκους ανοχής.

Συνήγορος: Σας έστελνε χρήματα για το παιδί;

Μάρτυρας: Ναι κάθε μήνα ... Ο κ. Σταύρος Γεωργίου, επικαλούμενος το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για την υπόθεση, αιτήθηκε την μεταφορά της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αίτημα για το οποίο ο πρόεδρος είπε πως θα εξεταστεί.

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την ένσταση για τη μετάφραση του βουλεύματος στη βουλγαρική με ανάλογη πρόταση της εισαγγελέα η οποία τόνισε: «Το βούλευμα έχει μεταφραστεί και επιδοθεί στον κατηγορούμενο. Δεν προσβάλλεται κανένα έννομο συμφέρον του». Υπέρ της απόρριψης της ένστασης του 30χρονου Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι τάχθηκαν και οι συνήγοροι των υπολοίπων κατηγορουμένων κατηγορώντας τον για παρελκυστική τακτική.