current views are: 9

5 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση17:42

Στο «κόκκινο» τα hot spot στα νησιά- Τι καταγγέλουν οι δήμαρχοι Κω, Λέρου και Χίου

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι δήμαρχοι των νησιών του Αιγαίου στα οποία έχουν δημιουργηθεί hot spot και καλούν την πολιτεία «να δράσει επιτέλους». 

Δημοσίευση 17:42’

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι δήμαρχοι των νησιών του Αιγαίου στα οποία έχουν δημιουργηθεί hot spot και καλούν την πολιτεία «να δράσει επιτέλους». 

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι δήμαρχοι των νησιών του Αιγαίου στα οποία έχουν δημιουργηθεί hot spot και καλούν την πολιτεία «να δράσει επιτέλους». Μετά και τα νέα επεισόδια στην Μόρια της Λέσβου, οι δήμαρχοι, Κω, Λέρου και Χίου «χτυπούν καμπανάκι» για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά τους, ενώ ανώτατη αστυνομική πηγή μιλάει αποκλειστικά στο Newpost για την κατάσταση που επικρατεί στην Μόρια.

Γιώργος Κυρίτσης- Δήμαρχος Κω: «Άρχισε το κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες»

Για κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες της Κω κάνει λόγο ο δήμαρχος του νησιού ο οποίος μιλώντας στο Newpost υποστήριξε  πως, «Εδώ γίνεται χαμός. Η χωρητικότητα του κέντρου έχει ξεπεράσει τα προβλεπόμενα. Υποτίθεται πως η χωρητικότητα είναι 800 άτομα και εδώ υπάρχουν 1300, σκεφτείτε στήνουν μέχρι και σκηνές. Δυστυχώς άρχισε πλέον να υπάρχει ανασφάλεια στους πολίτες».

Μιχάλης Κόλλιας- Δήμαρχος Λέρου: «Βεβήλωσαν εκκλησία- Έσπασαν λάμπες»

«Αν δεν αλλάξει η κατάσταση θα σκοτωθούμε εδώ» δηλώνει ο δήμαρχος Λέρου στο νησί του οποίου φιλοξενούνται τουλάχιστον 700 πρόσφυγες και μετανάστες. Όπως σημειώνει «έστειλα επιστολή στους κυρίους Τόσκα και Μουζάλα, εδώ τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα, οι κάτοικοι μου λένε πως θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Το Σάββατο να ξέρετε επειδή δεν έγινε γνωστό, μετανάστες έσπασαν μέρος του δημοτικού φωτισμού από τα Τεμένια προς Ξηρόκαμπο, ενώ έσπασαν και τον σταυρό από ένα εκκλησάκι».

Μανώλης Βουρνούς- Δήμαρχος Χίου: «Η αστυνομία δεν κάνει καλά την δουλειά της»

Ευθείς βολές κατά της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του πολίτη εξαπολύει ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς που ζητά μέσα από το Newpost, « την άμεση αποφόρτιση του νησιού», όπως λέει, «Πρέπει να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, πρέπει άμεσα να γίνει η αποφόρτιση του νησιού. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί η μικροεγκληματικότητα, οι ληστείες και οι διαρρήξεις σε σπίτια και καφενεία. Συνολικά στο νησί στο κέντρο κράτησης και στο καταυλισμό του δήμου υπάρχουν τουλάχιστον 3.300 άτομα».

Αστυνομική πηγή από το κέντρο κράτησης της Μόριας, σημειώνει πως «εδώ τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα. Υπάρχουν μόλις 20 αστυνομικοί ανά βάρδια. Εδώ φιλοξενούνται περισσότερα από 4.500 άτομα. Οι συγκρούσεις είναι συνεχής μεταξύ των ανθρώπων διαφορετικών εθνικοτήτων. Τσακώνονται για ασήμαντες αφορμές. Επίσης οι ανήλικοι είναι ανεξέλεγκτοι, δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα. Εκτός των άλλων οι εντολές που υπάρχουν από την ηγεσία είναι να έχουμε παθητική στάση».

Όλοι οι εμπλεκόμενοι ζητούν από την πολιτεία την άμεση μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στην ενδοχώρα προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα νησιά.


σχετικα αρθρα