Ιδιοκτήτης ταβέρνας στην περιοχή των Άνω Λιοσίων πυροβόλησε κατά συνεργείου του ΔΕΔΔΗΕ όταν επιχείρησε να ξηλώσει το καλώδιο της κομμένης λόγω χρέους παροχής, μετά από επανειλημμένες παραβιάσεις, όπως καταγγέλλει η εταιρεία.

Το περιστατικό, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, σημειώθηκε χθες το μεσημέρι όταν καταναλωτής χειροδίκησε κατά ενός εκ των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ και εν συνεχεία πυροβόλησε κατά του υπηρεσιακού αυτοκινήτου, τη στιγμή που εντός του βρίσκονταν δύο ακόμη μέλη του συνεργείου.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, οι εργαζόμενοι και εκπρόσωποι του ΔΕΔΔΗΕ μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Α. Λιοσίων όπου υπέβαλαν μηνύσεις κατά του δράστη, ο οποίος στο μεταξύ είχε διαφύγει.

Το συνεργείο της εταιρείας, συνοδεία επίλεκτης αστυνομικής δύναμης, μετέβη εκ νέου στην εν λόγω επιχείρηση και προέβη στην κατάργηση του καλωδίου παροχής του πελάτη από στύλο, εν μέσω έντονων φραστικών επιθέσεων από αγνώστους παρισταμένους.

Όπως σημειώνει η εταιρεία «η προστασία και η ασφάλεια των εργαζομένων αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για τη Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, η οποία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή νέων κρουσμάτων βίας εις βάρος των συνεργείων της Εταιρίας» και υπογραμμίζει ότι «η ανοχή σε οποιουδήποτε είδους φαινόμενα άσκησης βίας είναι μηδενική».