Συγκλονισμένοι και με μάτια δακρυσμένα αποχαιρέτησαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Βέλιο, που έφυγε το βράδυ της Κυριακής από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, δίνοντας τέλος στη ζωή του με μη υποβοηθούμενη ευθανασία.

Όσοι τον αγάπησαν βρέθηκαν στο Α' νεκροταφείο της Αθήνας, για να εκπληρώσουν τις επιθυμίες του δημοσιογράφου και όλα όσα ζήτησε γραπτώς, προτού φύγει από τη ζωή. 

Η σύζυγός του, Νάντια Γερολυμάτου, η οποία συκλονισμένη και ντυμένη στα μαύρα αποχαιρέτησε για πάντα τον αγαπημένο της και τον οδήγησε στην τελευταία του κατοικία.

Το παρών έδωσε πλήθος πολιτικών και δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων ο Μανώλης Γλέζος, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Βασίλης Λεβέντης, ο Φώτης Κουβέλης, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Τράγκας, ο Χρήστος Αξελός, η Ελένη Φιλίνη, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Γιάννης Παπαγιάννης και πολλοί άλλοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξανδρος Βέλιος που έπασχε από καρκίνο είχε ανακοινώσει εδώ και λίγους μήνες πως θέλει να κάνει ευθανασία για να μην υποφέρει. Τελικά, έφυγε με μη υποβοηθούμενη ευθανασία, σκορπίζοντας τη θλίψη στα αγαπημένα του πρόσωπα.

«Θέλω το φέρετρό μου να είναι λιτό, από φυσικό ξύλο. Η αίσθηση της πολυτέλειας στον θάνατο μου φαίνεται άκρως κακόγουστη. Η βασική μου επιθυμία είναι να μην υπάρχει σταυρός στον τάφο μου. Μια απλή στήλη, στην οποία θα αναγράφεται το όνομα και οι χρονολογίες γέννησης και θανάτου μου. Πάνω στη μαρμάρινη πλάκα, να χαραχθεί η εξής φράση: “ευ ζην, ευ θνήσκειν”. Αν υπάρχει μια φωτογραφία μου σε λιτή κορνίζα. Όχι καντηλάκια και άλλα παρόμοια. Λίγα φρέσκα λουλούδια κάπου - κάπου, για να φαίνεται πως δεν έχω λησμονηθεί». Αυτά ήταν κάποια από τα τελευταία λόγια του γνωστού δημοσιογράφου.