Έξαρση παρουσιάζουν οι κλοπές το τελευταίο δίμηνο στη Θεσσαλονίκη προκαλώντας μόνιμο πονοκέφαλο στους καταστηματάρχες αλλά και υπόνοιες ότι τα εμπορεύματα που λείπουν από τα ράφια τους δεν πάνε για προσωπική χρήση, αλλά για εμπορία.

Συνήθως στο πρόσωπο των ελαφροχέριδων αναγνωρίζονται γυναίκες οι οποίες «σηκώνουν» από τα ράφια σειρές ρούχων σε όλα τα νούμερα, γεγονός που επαληθεύει την παραπάνω αναφορά περί εμπορίας όπως επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης.

Η έξαρση του φαινομένου γνωστοποιήθηκε στον ΕΣΘ από καταστημάρχες - μέλη του, οι οποίοι έπεσαν θύματα κλοπής μέσα στα καταστήματά τους. «Τα κρούσματα κλοπής κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των επιχειρήσεων έχουν αυξηθεί ραγδαία το τελευταίο χρονικό διάστημα» σημειώνει ο κ. Φιλιππίδης και καλεί τα μέλη του συλλόγου να κοινοποιούν στον ΕΣΘ, μέσω e-mail, οποιαδήποτε κλοπή ή απόπειρα ή και αποδεικτικά στοιχεία εφόσον υπάρχουν, ώστε να τα προωθήσει αρμοδίως για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Παράλληλα, με έγγραφό της η διοίκηση του ΕΣΘ, ζητά από τη διεύθυνση ασφάλειας Θεσσαλονίκης την αύξηση των περιπολιών, οι οποίες όπως επισημαίνει, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην αποφυγή τέτοιων φαινομένων.