current views are: 11

7 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση05:58

Φονική κακοκαιρία με τέσσερις νεκρούς σε Μεσσηνία και Λακωνία – Μία αγνοούμενη στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο – φωτό)

Νεκροί στη Μεσσηνία και μια αγνοούμενη στη Θεσσαλονίκη, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της θεομηνίας που πλήττει τη χώρα και σύμφωνα με τις προβλέψεις θα συνεχιστεί.

Δημοσίευση 05:58’

Νεκροί στη Μεσσηνία και μια αγνοούμενη στη Θεσσαλονίκη, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της θεομηνίας που πλήττει τη χώρα και σύμφωνα με τις προβλέψεις θα συνεχιστεί.

Νεκροί στη Μεσσηνία και τη Λακωνία και μια αγνοούμενη στη Θεσσαλονίκη, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της θεομηνίας που πλήττει τη χώρα και σύμφωνα με τις προβλέψεις θα συνεχιστεί. Συγκεκριμένα, μία 63χρονη με κινητικά προβλήματα και μία 80χρονη έχασαν τη ζωή τους  μετά από τη κακοκαιρία, που έπληξε την  ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας τα ξημερώματα. 

Ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, υπάρχει και τρίτο θύμα. Η Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής, επιβεβαιώνει μόνο τα δύο τραγικά περιστατικά. Ταυτόχρονα, νωρίς το απόγευμα έγινε γνωστό πως ανασύρθηκε ακόμη ένας νεκρός αγνοούμενος στο χωριό Λαχιώτι Λακωνίας. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστη η ταυτότητα του θύματος. 

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός, πως αν και η Πυροσβεστική είχε ενημερωθεί από τις 6 το πρωί για το τραγικό περιστατικό, με την 63χρονη, από κατοίκους της περιοχής, δυσκολεύτηκε, λόγω των δρόμων που έχουν μετατραπεί σε… ποτάμια, να προσεγγίσει το σπίτι του θύματος. 

Αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα ήρθαν οι πολίτες σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των προβλημάτων που επέφερε. Καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας η πυροσβεστική δεχόταν κλήσεις για  παροχές βοήθειας από άτομα που είχαν εγκλωβιστεί σε αυτοκίνητα και σπίτια καθώς επίσης και για αντλήσεις υδάτων.

Δείτε φωτογραφίες από τις καταστροφές στην Μεσσηνία (πηγή: eleftheriaonline.gr)

Ενδεικτικό της έντονης κακοκαιρίας αποτελεί το γεγονός πως οι πυροσβέστες από τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης έως τις 06:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, απεγκλώβισαν 24 πολίτες από αυτοκίνητα στο δήμο Θερμαϊκού, ενώ δέχτηκαν 150 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

Μεγάλα ήταν τα προβλήματα και στην Καλαμάτα με τους πυροσβέστες να καλούνται για 150 αντλήσεις υδάτων. 30 κλήσεις δέχτηκαν από την περιοχή της Σπάρτης, ενώ ακόμη 15 από την περιοχή του Μελιγαλά και 11 από την  Κυπαρισσία. Μάλιστα στους Μολάους οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 3 άτομα που η ζωή τους βρισκόταν σε κίνδυνο ενώ και στους Γαργαλιάνους απεγκλώβισαν ακόμη δύο άτομα.  

Με νεότερη ενημέρωση της η πυροσβεστική, γνωστοποίησε πως ενισχύονται οι δυνάμεις σε Καλαμάτας και Λακωνία. Στη Σκάλα Λακωνίας, οι πυροσβέστες προχώρησαν στον απεγκλωβισμό 25 ατόμων από σούπερ μάρκετ. 

Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Πελοπόννησο  

Μια πολύ δύσκολη ημέρα ξημέρωσε για τους κατοίκους της Πελοποννήσου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή. Από την έντονη βροχόπτωση εκτός των άλλων αντιμετωπίζουν και προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νομού.

Συγκεκριμένα με μεγάλη δυσκολία πραγματοποιείται η κυκλοφορία στο 232 χιλιόμετρο Τρίπολης- Καλαμάτας στο ύψος της Θούριας με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο στο ρεύμα προς Αθήνα.

Στο 70ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Τρίπολης-Καλαμάτας η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλες καθυστερήσεις, στην Καλαμάτας- Αρεόπολης, από την Στούπα έως τον Άγιο Νικόλαο η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί. 

Αγνοείται γυναίκα στη Θεσσαλονίκη

Μία γυναίκα αγνοείται από χθες τα ξημερώματα στην περιοχή της Μηχανιώνας στην ανατολική Θεσσαλονίκη εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.  

Σύμφωνα με το thousandnews.gr όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες είχε κολλήσει με το αμάξι της στην βροχή και θέλησε να βγει, από τότε έχουν χάθει τα ίχνη της. 

Ανεμοστρόβιλοι στο Κατάκολο

Ανεμοστρόβιλοι «χτύπησαν» το απόγευμα της Τρίτης, ξεριζώνοντας δέντρα και προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Ενώ σήμερα… χτύπησε και υδροστρόβιλος.  Ορισμένες περιοχές που επλήγησαν από τις άγριες διαθέσεις του καιρού ήταν η Κυλλήνη , ο Πύργος ,το Κατάκολο όπως και αρκετές περιοχές της Ηπείρου στις όποιες οι κάτοικοι έζησαν πρωτόγνωρες εικόνες λόγω  των καιρικών συνθηκών.

Να σημειωθεί ότι στον Πύργο χρειάστηκε να κοπούν πέντε δέντρα ενώ έγιναν συνολικά 150 κλήσεις στη Πυροσβεστική για άντληση υδάτων από τις οποίες το σώμα κατάφερε να αντεπεξέλθει σε 32 καθώς αρκετά υπόγεια καταστήματα πλημμύρισαν. Επίσης, έγιναν δύο κλήσεις για παροχή βοήθειας.

Φωτογραφίες από τις καταστροφές στον Πύργο:

Προβλήματα στου Μολάους

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε χθες την ανατολική Λακωνία και συγκεκριμένα την περιοχή των Μολάων.

Από την ισχυρή νεροποντή που σημειώθηκε αργά τα μεσάνυχτα, στην ευρύτερη περιοχή των Μολάων ανέβηκε η στάθμη των νερών, στην εθνική οδό Σπάρτης – Μονεμβασιάς. Τα προβλήματα εστιάζονται από την περιοχή της Γκαγκανιάς έως το χωριό της Συκιάς.

Μαζί με τα νερά το οδόστρωμα γέμισε με λάσπες, χώματα και σε αρκετά σημεία ο δρόμος έγινε αδιάβατος.

 

 

 


σχετικα αρθρα