Κατηγορηματικά αντίθετα στο ενδεχόμενο νέων αυξήσεων των ειδικών φόρων στα καύσιμα εμφανίζονται τα στελέχη της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας.

Αυτή είναι η απάντηση της Ομοσπονδίας μετά από δημοσιεύματα περί πιθανότητας νέων αυξήσεων στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης (ΕΦΚ) των καυσίμων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: "η αντίληψη ότι η αύξηση του ΕΦΚ θα φέρει έσοδα, είναι εντελώς λανθασμένη και έχει αποδειχτεί από το παρελθόν. Το κύριο σήμερα δεν είναι οι αυξήσεις φόρων που χωρίς να φέρνουν νέα έσοδα προσθέτουν νέα χρέη, αλλά η εκλογίκευση τους".

Θέση της ΟΒΕ είναι να μην ισχύσει καμία αύξηση και να ανακληθούν όλες όσες προβλέπονται. "Στις 15 Οκτωβρίου και πάλι οι καταναλωτές δεν θα έχουν να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης, πολύ δε περισσότερο καύσιμα κίνησης με νέους αυξημένους ειδικούς φόρους. Εκτός αυτού, θα οδηγήσει σε κλείσιμο νέα φουρνιά πρατηρίων, τα οποία θα περιέλθουν σε χέρια εταιρειών και ανεξέλεγκτων συμφερόντων. Η κοινωνική ευαισθησία και η δίκαιη φορολόγηση δεν συμβαδίζουν με τέτοια μέτρα" καταλήγει η ανακοίνωση.