Δεν πίστευε στα μάτια του ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης έπειτα από την αντίδραση του κατηγορούμενου ο οποίος εκσφενδόνισε το ευαγγέλιο στην εισαγγελέα.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια δίκης δύο νεαρών ανδρών που κάθισαν στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για ένοπλη ληστεία την οποία διέπραξαν από κοινού σε σούπερ μάρκετ στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, πέρσι τον Απρίλιο.

Το επεισόδιο σημειώθηκε, όταν στη διαδικασία παρενέβη λεκτικά ο πατέρας του 28χρονου, που απευθυνόμενος προς την εισαγγελέα είπε «ξεχάσατε τη θανατική ποινή».

Τότε ο κατηγορούμενος σηκώθηκε από το εδώλιο, άρπαξε το ευαγγέλιο και το εκσφενδόνισε προς την εισαγγελέα της έδρας, με αποτέλεσμα να την πετύχει. Αμέσως προκλήθηκε ένταση στην αίθουσα του δικαστηρίου με τους άντρες τις ασφάλειας να πέφτουν πάνω στον 28χρονο ενώ οι ένορκοι αποσύρθηκαν από την έδρα.

 Η δίκη συνεχίστηκε μετά τη διακοπή και το δικαστήριο καταδίκασε τον 28χρονο σε συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών. Νωρίτερα στην απολογία του, ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, τις οποίες χαρακτήρισε ως «κατασκευασμένες» εξαιτίας της «αναρχικής δράσης» του.