Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η αναζήτηση της γυναίκας που αγνοείται στη Μηχανιώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, εντοπίστηκε ύφασμα από το ρούχο της 53χρονης, το οποίο μάλιστα έχει αναγνωριστεί από τους συγγενείς της. Γι' αυτό το λόγο έχουν επικεντρωθεί όλοι στο σημείο που έχει εντοπιστεί το εύρημα. 

Από νωρίς το πρωί και με τη βοήθεια του καιρού, άνδρες της ΕΜΑΚ συνεχίζουν τις έρευνες, για τον εντοπισμό της αγνοούμενης στην Αγία Τριάδα. Ενώ σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας, στην αναζήτηση συνδράμουν δύτες, καθώς επίσης συμμετέχουν η Αστυνομία, το Λιμενικό και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Ο απολογισμός της θεομηνίας που έπληξε σχεδόν τη μίση Ελλάδα από το απόγευμα της Τρίτης έως και χθες, Τετάρτη, είναι τραγικός. Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους , εκατοντάδες πολίτες είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται βυθίζονται στη λάσπη και ολόκληρες περιοχές μετατράπηκαν σε απέραντες λίμνες.

Στο έλεος της φονικής κακοκαιρίας βρέθηκε κυρίως η Μεσσηνία, στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Καλαμάτα, όπου και έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, και η Λακωνία όπου ακόμη ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από τις λάσπες.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για έξι μήνες, κηρύχθηκαν η Καλαμάτα και όλες οι περιοχές του νομού Μεσσηνίας όπου σημειώθηκαν καταστροφές από τη θεομηνία, κατά τη διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο διοικητήριο της Περιφέρειας στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή του κυβερνητικού κλιμακίου, που βρίσκεται από το μεσημέρι στο νομό.

Άνοιξαν οι ουρανοί στη Μεσσηνία  - Τρεις νεκροί – Αυτοκίνητα στη θάλασσα

Στη Μεσσηνία τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τα ξημερώματα την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας αλλά και της Τριφυλλίας.

Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο της Πυροσβεστικής, νεκρές είναι μια 63χρονη με κινητικά προβλήματα και μια 80χρονη στην πόλη της Καλαμάτας, οι οποίες ανασύρθηκαν από πλημμυρισμένα υπόγεια, ενώ ένας 90χρονος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στη Θουρία, και όπως δήλωσε ο γιος του πέθανε από καρδιακό επεισόδιο και όχι από πνιγμό, πιθανότατα από τον φόβο του.

Μέσα στην πόλη της Καλαμάτας πολλά είναι τα σπίτια που πλημμύρισαν και η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 170 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Η Πυροσβεστική ενίσχυσε το πρωί τις δυνάμεις της στην περιοχή της Καλαμάτας με 20 αντλίες από Αθήνα, 12 από Τρίπολη και ένα ερπυστριοφόρο όχημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έκλεισε έως τις 10 Σεπτεμβρίου ο αρχαιολογικός χώρος της Μεσσήνης και δεν εκτελούνται σήμερα όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Καλαμάτας, για λόγους ασφαλείας.

(Δείτε φωτογραφίες από τις καταστροφές στη Μεσσηνία)

Έβρεξε προβλήματα στη Λακωνία – Έσπασε φράγμα του Ευρώτα

Ένας νεκρός στην περιοχή Βλαχιώτη και μεγάλες ζημιές είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το κύμα κακοκαιρίας στην ανατολική Λακωνία και κυρίως στην περιοχή των Μολάων καθώς και τη Σκάλα όπου, σύμφωνα με τις Αρχές, έσπασε ένα φράγμα του Ευρώτα και η γύρω περιοχή έχει μεταβληθεί σε λίμνη.

(Δείτε φωτογραφίες από τις καταστροφές στην περιοχή)