current views are: 10

8 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση19:39

Επίθεση Υπ. Υποδομών στη ΝΔ για τους αυτοκινητόδρομους

Eπίθεση στη Ν.Δ. εξαπολύει το υπουργείο Υποδομών για το θέμα των αυτοκινητοδρόμων

Δημοσίευση 19:39’

Eπίθεση στη Ν.Δ. εξαπολύει το υπουργείο Υποδομών για το θέμα των αυτοκινητοδρόμων

Eπίθεση στη Ν.Δ. εξαπολύει το υπουργείο Υποδομών για το θέμα των αυτοκινητοδρόμων κατηγορώντας τη ότι «κατά πάγια τακτική βαφτίζει το ψάρι κρέας για να κρύψει τις πολιτικές της αμαρτίες και το … νηστίσιμο μεγάλο φαγοπότι, που έχει στήσει επί δεκαετίες στη χώρα, με τους λίγους και εκλεκτούς της, από το υστέρημα του ελληνικού λαού.

Όπως αναφέρει, «αντί να απολογούνται και να σιωπούν παίρνουν τη ντουντούκα του πολιτικού ψεύδους και κάνουν τους τιμητές. Κάθε φορά, που χαλάμε τα πάρτι, που έχει στήσει η ΝΔ με τα ιδιωτικά συμφέροντα, την διαπλοκή και τον παλαιοκομματισμό, που στηρίζει και την στηρίζουν».

«Μπορούν να βαφτίζουν το ψάρι κρέας. Δεν μπορούν όμως να κρύψουν την πολιτική και διαχειριστική τους ανικανότητα, να προστατέψουν το δημόσιο συμφέρον. Δεν μπορούν να κρύψουν ότι για να εξυπηρετήσουν τους εκλεκτούς τους, σπατάλησαν δις του ελληνικού λαού και καταπάτησαν τη νομιμότητα. Δεν μπορούν όμως να κρύψουν την αλήθεια». υπογραμμίζεται.

Μάλιστα αναφέρεται ότι «εξασφάλισαν προκαταβολικά, πριν αρχίσουν τα έργα, στους αυτοκινητοδρόμους, στο Μετρό Θεσσαλονίκης και σε πολλά άλλα έργα «πανωπροίκια» και δωράκια στους εργολάβους, με εξαρχής ναρκοθετημένες εις βάρος του δημοσίου συμβάσεις».

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα, το τελικό όφελος που προκύπτει είναι:

Στην «Ολυμπία Οδό»: 171.834.053 ευρώ.
Στην «Ιόνια Οδό»: 230.240.276 ευρώ. 
Στον Ε 65: 137.403.444 ευρώ.
Στον αυτοκινητόδρομο «Μορέας»: 225.000.000  ευρώ.

Τέλος αναφέρει ότι, από την επαναδιαπραγμάτευση των 4 οδικών αξόνων (ΙΟΝΙΑ, ΟΛΥΜΠΙΑ, Ε65, ΜΟΡΕΑΣ), που έκανε η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών σε σχέση με τις αρχικές  απαιτήσεις κατασκευαστών και παραχωρησιούχων, που προκύπτουν από τις δυσμενέστατες για το δημόσιο συμβάσεις της Ν.Δ., «πετύχαμε συνολικό όφελος 764.477.733 ευρώ για το δημόσιο».


σχετικα αρθρα