Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται για τρίτο 24ωρο οι έρευνες για τον εντοπισμό της 53χρονης που αγνοείται στη Ν. Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών.

Άνδρες της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης «χτενίζουν» την περιοχή χωρίς όμως να εντοπίσουν μέχρι στιγμής τα ίχνη της.

Θεομηνία στη Ζάκυνθο και στην Ηλεία

Νέες πληγές χωρίς καλά - καλά να έχει υπολογιστεί το μέγεθος των ζημιών σε Μεσσηνία και Λακωνία από τη χθεσινή φονική κακοκαιρία, άνοιξε ο καιρός σε Ηλεία και Ζάκυνθο. 

Πολλές ζημιές άφησε πίσω της η θεομηνία που «χτύπησε» νωρίς το μεσημέρι το νησί της Ζακύνθου, όπου από τις 14.00 το μεσημέρι το μεγαλύτερο μέρος του νησιού παρέμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ανεμοστρόβιλος στην Ηλεία 

Εκτεταμένες ζημιές σε θερμοκήπια, καλλιέργειες, στέγες σπιτιών και επιχειρήσεων, καθώς και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι, που έπληξαν πολλές περιοχές της βόρειας Ηλείας ενώ ανεμοστρόβιλος χτύπησε την περιοχή των Λεχαινών προκαλώντας ζημιές –πέρα από τα Λεχαινά- στην Αρετή, τη Γαστούνη, το Βαρθολομιό και τη Μυρσίνη.

Σύμφωνα το ilialive.gr οι καλλιέργειες καλαμποκιού έχουν υποστεί ολική καταστροφή, οι κολώνες της ΔΕΗ σε αρκετά σημεία παρασύρθηκαν και ξηλώθηκαν ενώ οι σταφιδοπαραγωγοί έχουν επίσης υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές.