Την αυλαία των διαδηλώσεων ενόψει της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ άνοιξαν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr, τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ξεκίνησαν πορεία από το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο με κατεύθυνση προς τα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, «Γ. Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος», μέσω Εγνατίας και θα καταλήξουν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ επιστράτευσε έναν πρωτότυπο τρόπο για να διαμαρτυρηθεί κατά της κυβέρνηση. Εντύπωση λοιπόν προκάλεσαν τα άλογα που βρέθηκαν στη διαμαρτυρία καθώς επίσης και τα μαύρα μπαλόνια που είχαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής Χαρακτηριστικά, τρία από αυτά ανέφεραν: «Μαυρογιαλούρος, Θα, θα, θα...», «Το παλικάρι της φακής. Όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» και «Υπουργός απουσίας, ο Πολάκης ξέρει». Το κάρο συμβολίζει σύμφωνα με τους γιατρούς, τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίες. Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων κρατάνε πλακάτ με σύριγγα και όρους και φωνάζουν συνθήματα «Το Ταμείον είναι μείον-γάζες, σύριγγες, χαρτί υγείας».