«Αν ήξεραν ότι είμαι ζωντανός, δεν θα με άφηναν. Πίστεψαν ότι με σκότωσαν και γι αυτό έφυγαν» κατάθεσε στο δικαστήριο ο Αμπουζίντ Εμπάρακ ένας εκ των Αιγυπτίων ψαράδων που δέχθηκε δολοφονική επίθεση από «τάγμα εφόδου» χρυσαυγιτών στο Πέραμα τον Ιούνιο του 2012.

Κατά την κατάθεσή του στο δικαστήριο, που άνοιξε τη συγκεκριμένη δικογραφία, ο κ. Εμπάρακ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τον έπιασαν στον ύπνο την ώρα της επίθεσης και ότι έκτοτε απέκτησε προβλήματα υγείας που δεν του επιτρέπουν να εργαστεί, σημειώνοντας ότι φοβάται για τη ζωή του

«Τώρα πια φοβάμαι ακόμη και όταν περπατάω, όλοι οι ξένοι φοβούνται. Είμαι πεθαμένος. Δεν θα 'χει διαφορά, ακόμη κι αν με σκοτώσουν έξω από το δικαστήριο. Δεν μπορώ πια να ταΐσω τα παιδιά μου», είπε ο κ. Εμπάρακ.

Περιγράφοντας το επίμαχο βράδυ της 12ης Ιουνίου 2012, με τη βοήθεια μεταφράστριας, είπε: «Εκείνο το βράδυ, είχε πολλή ζέστη, κοιμόμουν στην ταράτσα από τις 11.30 μμ. Κάποια στιγμή κάποιοι με χτύπησαν στο πόδι, στο γόνατο, δυο - τρεις φορές. Έβγαλα την κουβέρτα από το πρόσωπο. Είδα τέσσερα άτομα σε μια άκρη και άλλα μπροστά μου, δεν ξέρω πόσα... Περίπου 15-17 άτομα ήταν στην ταράτσα. Με χτυπούσαν στην αρχή 4-5 άτομα. ΄Ένας κρατούσε σίδερο, οι υπόλοιποι με χτυπούσαν με ξύλα. Άρχισαν να με χτυπάνε όλοι, κάποιοι με τα πόδια και τα χέρια. Αυτός με το σίδερο με χτύπησε στο πρόσωπο πολλές φορές.. το πόδι μου έχει ακόμη πρόβλημα, δεν μπορώ να σταθώ όρθιος. Έχω λάμες στη γνάθο. Όλοι φορούσαν μαύρες μπλούζες. Δεν συγκράτησα χαρακτηριστικά, κοιμόμουν, ήταν σκοτάδι. Αυτός που μπορεί να ξέρει πως ήταν, είναι ο Άχμεντ, ο οποίος τους είδε όταν έσπασαν την πόρτα.

Είχα πληγές και χτυπήματα σε όλο το σώμα, έκανα ράμματα. Έχασα τις αισθήσεις μου, δεν ήξερα αν ήταν βράδυ ή πρωί, στο νοσοκομείο απέκτησα πάλι συνείδηση. Ενώ με χτυπούσαν με βία άκουσα κάποιον να λέει "πάμε", ήταν από τις 15 λέξεις που ήξερα τότε στα ελληνικά.

Νόμιζαν ότι πέθανα γιατί ήμουν αιμόφυρτος και είχα χάσει τις αισθήσεις μου, σα να με είχαν ναρκώσει και γι’ αυτό έφυγαν..»

Σε ερώτηση του Τάκη Ζώτου, εκ των συνηγόρων των Αιγυπτίων, από που γνωρίζει  ότι ήταν Χρυσή Αυγή αυτοί που τον χτύπησαν ο μάρτυρας απάντησε : «τους ήξερε ο Άχμεντ και η γειτονιά, εγώ δεν ήξερα τότε τι ήταν Χρυσή Αυγή».

Σε άλλο σημείο πάντως της κατάθεσής του ανέφερε ότι ο φίλος του ο Αχμεντ, ο οποίος τον φιλοξενούσε, τού είπε πως μια μέρα πριν την επίθεση τον είχαν απειλήσει πως «θα σας σκοτώσουμε απόψε».

Όπως είπε παρέμεινε περίπου 18 ημέρες στο νοσοκομείο και μετά για περισσότερο από ένα μήνα έτρωγε με καλαμάκι: «τα κόκαλα στο πρόσωπό μου ήταν σπασμένα. Είχα πόνους στην κοιλιά μια εβδομάδα ολόκληρη και έξι - επτά μήνες υπέφερα.. Δεν μπορώ να δουλέψω κανονικά. Μια μέρα δουλεύω, τρεις μέρες κάθομαι. Πούλησα ένα οικόπεδο στην πατρίδα μου, για να μπορέσω να ζήσω, κι εγώ και τα παιδιά μου».

Παρόντες στη διαδικασία, η οποία συνεχίζεται, βρίσκονται μόνο δύο εκ των κατηγορουμένων.