«Δεν ζητάμε οτιδήποτε άλλο, εκτός από το σεβασμό στην απόφαση του ΣτΕ» δήλωσαν στέλνοντας σαφές μήνυμα οι εκπρόσωποι των Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας από την Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόριος Γερακαράκος, σε ερώτηση για το τί θα πράξουν σε περίπτωση που ο κ. Χουλιαράκης φέρει οποιαδήποτε μέτρα που αντιτίθενται στην απόφαση του ΣτΕ, απάντησε: «Θα προσαχθεί καθώς οι Ενώσεις θα καταθέσουν μήνυση. Θα κινηθούν αυτόφωρες διαδικασίες. Εφόσον ο κ. Χουλιαράκης δεν είναι βουλευτής και δεν διαθέτει ασυλία, θα προσαχθεί στο αυτόφωρο».

Πάντως οι εκπρόσωποι των ενστόλων δηλώνουν δικαιωμένη από την απόφαση του δικαστηρίου, περιμένοντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην εφαρμογή της.

Τα προβλήματα στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο πρόεδρος των συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ Γρηγόρης Γερακαράκος, χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση καθώς όπως είπε, οι μειώσεις στους μισθούς των αστυνομικών τους έχουν φτάσει στην πλήρη εξαθλίωση. Σύμφωνα με τον πρόερο της ΠΟΑΣΥ πολλοί αστυνομικοί «βάζουν χρήματα από το οικογενειακό τους εισόδημα προκειμένου να αγοράσουν στολές και να γεμίσουν καύσιμα τα υπηρεσιακά τους οχήματα, δουλεύουν επτά μέρες την εβδομάδα, πολλές φορές χωρίς ρεπό, ενώ δεν τους δίνονται και τα χρήματα για τα λεγόμενα "εκτός έδρας''».

Στην Πυροσβεστική

Την ίδια κατάσταση αντιμετωπίζουν και στο Πυροσβεστικό Σώμα. «Εμείς έχουμε βρει τα ισοδύναμα για τις περικοπές. Είναι οι χιλιάδες επιπλέον ώρες που εργάζονται τα σώματα ασφαλείας, ο κίνδυνος για τη ζωή και την υγεία τους. Να σεβαστείτε την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου», τόνισε ο Ιωάννης Σταμούλης, πρόεδρος των αξιωματικών πυροσβεστών.

SOS από το Λιμενικό

SOS εκπέμπει και το Λιμενικό καθώς τα σκάφη τους είναι παλιά, δεν υπάρχουν χρήματα για καύσιμα, ενώ επίσης και οι Λιμενικοί δίνουν από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό χρήματα για εξοπλισμό.

«Αν δεν υπήρχαν οι ιδιώτες και οι δωρεές τους, δεν θα μπορούσαμε να κινήσουμε τα σκάφη μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος των αξιωματικών Λιμενικών, Δημήτρης Σαϊτάκης.

Πολλώ δε μάλλον με το προσφυγικό, τα στελέχη του Λιμενικού αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και άλλου είδους: «Δεν έχουν δοθεί χρήματα για τους ακρίτες Λιμενικούς που αντιμετωπίζουν καθημερινά τις προσφυγικές ροές. Επιπλέον, δεν υπάρχει στήριξη και στον ψυχολογικό τομέα, αφού σχεδόν καθημερινά σώζουν παιδιά, γυναίκες και άνδρες από τη θάλασσα» τόνισε ο εκπρόσωπος των Λιμενικών.