current views are: 9

12 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση05:05

Σε πύρινο κλοιό για τρίτη ημέρα η Θάσος (φωτό)

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν για τρίτο 24ωρο πυροσβεστικές δυνάμεις και εκατοντάδες εθελοντές στη Θάσο σε μια προσπάθεια να ελέγξουν όλα τα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει στο νησί από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Δημοσίευση 05:05’

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν για τρίτο 24ωρο πυροσβεστικές δυνάμεις και εκατοντάδες εθελοντές στη Θάσο σε μια προσπάθεια να ελέγξουν όλα τα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει στο νησί από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν για τρίτο 24ωρο πυροσβεστικές δυνάμεις και εκατοντάδες εθελοντές στη Θάσο σε μια προσπάθεια να ελέγξουν όλα τα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει στο νησί από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Το δύσκολο έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης δυσχέραιναν οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή και είχαν ως αποτέλεσμα την αναζωπύρωση εστιών που είχαν ήδη σβήσει νωρίτερα οπότε χρειαζόταν συστηματική και μεθοδική δουλειά που πολλές φορές γινόταν με την βοήθεια των επίγειων δυνάμενων καθώς ο πυκνός καπνός εμπόδιζε την ορατότητα των χειριστών των αεροπλάνων και ελικοπτέρων.

Με το πρώτο φως της ημέρας τα πυροσβεστικά αεροσκάφη ξεκίνησαν και πάλι ρίψεις νερού και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τής πυροσβεστικής υπηρεσίας όλα τα μέτωπα βρίσκονται σε ύφεση, ενώ οι φωτιές έχουν τεθεί σε πλήρη έλεγχο ωστόσο τονίζεται πως πάντα υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Με απόφαση του δημάρχου Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ αναβάλλεται η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο νησί και με το δεδομένο ότι πολλές σχολικές μονάδες, κυρίως της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, βρίσκονται κοντά σε πύρινα μέτωπα. Ο αγιασμός στα σχολεία της Θάσου αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη ή την Τέταρτη και αφού πρώτα επανεκτιμηθεί η όλη κατάσταση.

Επίσκεψη Τσίπρα στις πληγείσες περιοχές

Επιτόπου ενημέρωση για τις συνθήκες που επικρατούν στο νησί μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς καθώς και για την επιχείρηση κατάσβεσης, θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός που επισκέπτεται για το λόγο αυτό τη Θάσο.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδεύεται από τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο ΠΣ Ιωάννη Καρατζιά.

Η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κεφαλλονιά αναβάλλεται. Είχε προγραμματιστεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κεφαλλονιά προκειμένου να παραστεί στον Αγιασμό για την νέα Σχολική Χρονιά και να εγκαινιάσει το σχολικό συγκρότημα Α’ και Β’ Λύκειο στη θέση «Φαραώ» και να λάβει μέρος σε σύσκεψη για την αποκατάσταση των ζημιών που είχε αφήσει πίσω του ο σεισμός.


σχετικα αρθρα