Πόλος έλξης για αναρριχητές από όλο τον κόσμο γίνεται για μια ακόμη χρονιά η Κάλυμνος, με αφορμή το ετήσιο Φεστιβάλ Αναρρίχησης, που θεσπίστηκε το 2000 και που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 7-8-9 Οκτωβρίου.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον τουρισμό, o Γιώργος Χατζησμάλης, εκ μέρους της δημοτικής αρχής του νησιού των σφουγγαράδων, υπογράμμισε ότι για άλλη μία φορά η Κάλυμνος θα γεμίσει ενέργεια και θα γίνει πόλος έλξης εκατοντάδων  -επαγγελματιών και μη- αναρριχητών. Υπολογίζεται ότι 2.700 αναρριχητές από όλο τον κόσμο θα δώσουν δυναμικό «παρών» στο νησί ενώ οι συμμετέχοντες στους αγώνες υπολογίζονται σε 500. Την παράσταση ωστόσο αναμένεται να κλέψει ο μαραθώνιος αναρρίχησης, με τις συμμετοχές να αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

«Το νησί της Καλύμνου ζει από τώρα στο ρυθμό του φεστιβάλ και υπολογίζεται ότι την περίοδο του φεστιβάλ δεν θα πέφτει καρφίτσα», σημείωσε.

Πάντως ο κ. Χατζησμαλής σημειώνει ότι όποιος θέλει να επισκεφτεί το νησί εκείνη την περίοδο , δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τη διαμονή.

Η Κάλυμνος αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο προορισμό για αναρριχητικές διακοπές. Τα κριτήρια που κάνουν την Κάλυμνο να ξεχωρίζει είναι η άριστη ποιότητα βράχων, περίπου 2.700 καλοασφαλισμένες αναρριχητικές διαδρομές, η σύντομη πρόσβαση στις αναρριχητικές διαδρομές, καθώς και τα αναρριχητικά πεδία που παρουσιάζουν ποικιλία σε βαθμούς δυσκολίας.

Παράλληλαμ ωστόσο με τις αθλητικές δραστηριότητες, εκείνη την περίοδο η Κάλυμνος φιλοξενεί και θεατρικά δρώμενα με θιάσους από περιοχές του Αιγαίου, που στόχο έχουν να δώσουν μια ευχάριστη και ψυχαγωγική νότα στον κόσμο που θα επισκεφτεί το νησί.