Ενα εξωλογιστικό ταμείο-παραμάγαζο είχε στήσει o επί 20 χρόνια ταμίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας (Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας) Μιχάλης I. ο οποίος τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία το 2014, υφαρπάζοντας και ιδιοποιούμενος νοσήλια, ύψους περίπου μισού εκ.ευρώ, που είχαν καταθέσει για ασφαλισμένους τους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας τουλάχιστον 10 ασφαλιστικά ταμεία όπως το Ταμείο Ασφάλισης Ξενοδοχουπαλλήλων, το Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών .το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ο ΟΠΑΔ,ο Ο.Γ.Α, το ΤΑΠ/ΟΤΕ κλπ.

Σύμφωνα με έκθεση-σοκ που συνέταξαν τρεις επιθεωρητές του γραφείου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, και αποκαλύπτει το newpost,ο συγκεκριμένος ταμίας εκμεταλλευόμενος τη θέση του ,αλλά και τον μη έλεγχό του από αρμόδια όργανα του νοσοκομείου μέσα σε μια 20 ετία καταχράστηκε και ιδιοποιήθηκε νοσήλια συνολικής αξίας 462.375 ευρώ (τα μεγαλύτερα ποσά αφορούσαν νοσήλια που κατέβαλε το ΤΑΠ/ΟΤΕ,ο Ο.Γ.Α και το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας )τα οποία και χρησιμοποίησε προς ίδιον όφελος φροντίζοντας να μη εκδίδει γραμμάτια είσπραξης, ούτε να δηλώνει την είσπραξή τους στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Η απάτη αποκαλύφθηκε μετά από έγγραφη καταγγελία στο γραφείο του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης και τον έλεγχο που διενήργησε στη συνέχεια κλιμάκιο τριών επιθεωρητών.

Στην ανωμοτί κατάθεσή του ο πρώην ταμίας ισχυρίστηκε ότι μέρος των χρημάτων διατέθηκε για την κάλυψη έκτακτων και επειγουσών αναγκών του Νοσοκομείου καθώς δεν επαρκούσε η πάγια προκαταβολή. Ο ισχυρισμός του ωστόσο απορρίφθηκε από τους Επιθεωρητές, οι οποίοι στην έκθεσή τους αναφέρουν ότι κι αν ακόμη ίσχυε αφορά μόλις 30.000 ευρώ και μόνο.

Η έκθεση των επιθεωρητών διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικων Καλαματας αλλά και στο Ελεγκτικό Συνέδριο ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για τον καταλογισμό του ποσού των 462.375 ευρώ σε βάρος του επίορκου Ταμία του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Η έκθεση των επιθεωρητών για το νοσοκομείο Καλαμάτας

Τα συμπεράσματα της έκθεσης