Γραμμή-γραμμή διαβάζουν ανώτατα στελέχη της κρατικής ασφάλειας τη συνέντευξη που παραχώρησε το ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» στον ραδιοφωνικό σταθμό ERT-OPEN, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Όπως δήλωσε ο Καλαϊτζίδης σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου, για το τι θα ήθελε να ρωτήσει τον πρωθυπουργό, αν και όπως ανέφερε «θα θέλατε να του ρίξετε κόκκινη μπογιά, το μέλος του Ρουβίκωνα απάντησε,  «Έχουμε να τον ρωτήσουμε. Θα γίνει σε κάποια απο τις επόμενες δράσεις μας. Το αφήνουμε για έκπληξη».

Σε επικοινωνία με το Newpost, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΛ.ΑΣ, είπε πως, «Είναι κάτι το οποίο αναλύουμε, καθώς το άτομο που παραχώρησε τη συνέντευξη μας έχει απασχολήσει στο παρελθόν» και συνέχισε σημειώνοντας πως, «θα μελετήσουμε την συνέντευξη και ασφαλώς θα διερευνήσουμε όσα αφήνονται να εννοηθούν πίσω απο τις γραμμές».

Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Καλαϊτζίδης είχε προσαχθεί ύστερα απο επιχείρηση στα Εξάρχεια, λίγες μόνο ώρες μετά την επίθεση με μπογιές κατά της τουρκικής πρεσβείας στο κέντρο της Αθήνας.