Ποινή για ισόβια κάθειρξη απονεμήθηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ευβοίας στον γιατρό με το πλαστό πτυχίο στη Σκύρο.

Ο εν λόγω κύριος φαίνεται να είχε αποσπάσει το ποσό των 667.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο διατελώντας τον διευθυντή για 13 χρόνια στο ιατρείο Σκύρου.

Ο Ι.Κ. φέρεται να είχε εργαστεί σαν σερβιτόρος σε ελληνικά εστιατόρια στην Αμερική. Μετά από λίγα χρόνια πήγε στην Ιταλία, όπου παρακολούθησε  μαθήματα πρώτων βοηθειών. Στη συνέχεια κατέθεσε πλαστά έγγραφα και κατάφερε να αναγνωριστεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ το υποτιθέμενο πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο Σαπιέντσα.

Με πλαστά έγγραφα πήρε και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Νομού Αργολίδας και ξεκίνησε την ειδικότητά του στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας.

Μάλιστα ο  Ιωάννης Καστάνης, φαίνεται να έκανε μια πλουσιοπάροχη ζωή αφού βρέθηκε στη κατοχή του μια Ferrari και ένα ιδιωτικό αεροσκάφος.

Το χρονικό του «Ελληνα Mr Ripley»

Ο Ιωάννης Καστάνης είχε συλληφθεί το περασμένο διάστημα στην Αμερική αφού αποκαλύφθηκε ότι διέπραττε απάτη εις βάρους του χώρου της υγείας και του Δημοσίου, παριστάνοντας ακόμη και τον πλαστικό χειρούργο,μάλιστα είχε καταδικαστεί σε 22 μήνες ερήμην για πλαστογραφία.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Ιωάννη Καστάνη ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία πολίτη το 2014 στο υπουργείο, με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας να πέφτει σαν ταφόπλακα σε βάρος του «δαιμόνιου γιατρού», αφού με εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, ανακλήθηκε ο διορισμός του.  Ακτίνες πάνω από τα ρούχα,  αμέτρητα παραπεμπτικά στο νοσοκομείο της Κύμης και πολλά ακόμηπεριτατικά συνθέτουν το πάζλ των κατά συρροή εγκληματικών ενεργειών του στον χώρο της υγείας.

Μάλιστα κατά την διάρκεια ελέγχου που έγινε, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, όπως δεν υπήρχε και στον τίτλο ειδικότητας. Εκτός του ότι όλα τα πιστοποιητικά του ήταν πλαστά, κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες.

Η απάτη ξεκινά ουσιαστικά από το 1993, όταν ο Ιωάννης Καστάνης αποκτά από τη διεύθυνση δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας την άδεια άσκησης του επαγγέλματος. Πριν το διορισμό του στη Σκύρο, πάλι με τα ίδια πλαστά πιστοποιητικά, κάνει την ειδίκευσή του στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας. Στα 13 χρόνια που μεσολάβησαν ως διευθυντής Γενικής Ιατρικής, η παρουσία του μόνο διακριτική δεν ήταν.

Η απόφαση του διορισμού του γιατρού – μαϊμού στη συγκεκριμένη θέση δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2000, έχοντας λάβει την έγκριση της τότε γενικής γραμματέας Ιωάννας Πανοπούλου.

Ο «φαντομάς» γιατρός και το ιατρείο στο Κολωνάκι

Αυτό που είχε προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση ήταν οι αραιές εμφανίσεις του γιατρού «φάντασμα» στο νησί. Ο ίδιος προφασίζεται περιστατικά με την αφρόκρεμα της showbiz στο ιατρείο που διατηρεί στο Κολωνάκι (Ομήρου 62), αυτή τη φορά με την ιδιότητα του πλαστικού χειρουργού. Ωστόσο, πέρα από τρεις αιθέριες υπάρξεις που κρατούν εναλλάξ τη γραμματεία του εν λόγω ιατρείου κανείς επώνυμος και μη δεν πέρασε ποτέ το κατώφλι του.