Χέρι βοηθείας ζητά ο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη περιοχή, αφήνοντας στο δρόμο περίπου 200 οικογένειες στη Καλαμάτα..

Ξεκινώντας ανέφερε ότι οι πλημμύρες που έπληξαν την πόλη και το νομό έθεσαν σε δοκιμασία επιχειρήσεις, καταστήματα, κτήρια, αλλά κυρίως σπιτικά και οικογένειες.

Μέχρι σήμερα από την καταγραφή των ενοριών έχει προκύψει ότι 200 οικογένειες βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους, ενώ αυτά είναι γεμάτα λάσπη και έχουν καταστραφεί είδη πρώτης ανάγκης, όπως κρεβάτια, ρουχισμός, κλινοσκεπάσματα, στρώματα και ηλεκτρικές συσκευές. Παράλληλα, όπως δήλωσε, υπάρχει ανάλογη καταστροφή στο Ειδικό Σχολείο Γιανιτσανίκων, καθώς και στη Φοιτητική Εστία του ΤΕΙ.

Βλέποντας, λοιπόν, αυτή τη δοκιμασία των κατοίκων, η Μητρόπολη Μεσσηνίας δε θα μπορούσε να μείνει αδιάφορη.Σχετικά με το θέμα του φαγητού, ο κ.κ. Χρυσόστομος ενημέρωσε ότι με ένα χαρτί από την ενορία θα μπορούν οι πλημμυροπαθείς να πηγαίνουν στο Άσυλο ή στο Γηροκομείο και να παίρνουν φαγητό για το μεσημέρι, καθώς και για το βράδυ.

Σχετικά με τις αιτήσεις που έχουν γίνει στον Κοινωνικό Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, είπε ότι ξεπερνούν τις 250 και είναι σε φάση ελέγχου, αλλά δε γνωρίζει τι θα γίνει. Έτσι, ανέφερε ότι σε μια δεύτερη φάση θα πρέπει να υπάρξει σκέψη προκειμένου οι πληγέντες να βοηθηθούν και να πάρουν κι άλλα άμεσα χρειαζούμενα αντικείμενα για το σπίτι τους, όπως είναι οι ηλεκτρικές οικοσυσκευές, αφού, όπως είπε, δε γίνεται σήμερα μια οικογένεια να ζει χωρίς ψυγείο. Ακόμη και φαγητό να δίδεται, θα πρέπει κάπου να το συντηρήσουν, παρατήρησε.