Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες από το έγγραφο που ήρθε στη δημοσιότητα και θέλει τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ωραιοκάστρου να κάνει κατάληψη στα σχολεία εάν γίνουν δεκτά τα παιδιά προσφύγων. 

Θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα πήρε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο στις 2 Σεπτεμβρίου μια συνταξιούχος μαία η οποία με την παρέμβασή της προσπάθησε να καθησυχάσει τους συμπολίτες της επί της βασικής ανησυχίας που προέβαλαν, δηλαδή τα ζητήματα υγείας. 

Η συγκεκριμένα γυναίκα, στην ομιλία της αναφέρεται στην άγνοια και την ημιμάθεια ενώ περιγράφει και σοβαρά περιστατικά που κλήθηκε να χειριστεί στο νοσοκομείο που εργαζόταν καθώς και τους κινδύνους που διέτρεχαν οι ασθενείς να μολυνθούν από την ασθένεια κάποιου άλλου. Μάλιστα η ίδια κάνει λόγο για αρνητικές συζητήσεις που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα καλλιεργώντας τον φόβο και την ανοησία, προκαλώντας ωστόσο τις αποδοκιμασίες κάποιων συμπολιτών της. 

 «Γιατί όταν δεν έχεις κριτήρια να δεις ένα σοβαρό πρόβλημα, καταλήγεις σε λάθος συμπεράσματα και σε παρασύρει η άγνοια ή η ημιμάθεια», τόνισε. Και σε αυτά στάθηκε, στην άγνοια των γονιών. Πέρα από «κάποια παραληρήματα φασισμού και ρατσισμού, τα οποία αφορούν κάποιους».

"Με ένα καπάκι χλωρίνη και έναν κουβά αυτά τα προβλήματα λύνονται", δηλώνει χαρακτηριστικά η γυναίκα. 

Υπενθυμίζεται ότι θέση για το ζήτημα πήρε και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ο οποίος έκανε λόγο για «ακατανόητη» συμπεριφορά, η οποία αποδίδεται σε κακή ενημέρωση και προκατάληψη. 

Την ίδια ώρα ήρθε στη δημοσιότητα βίντεο του Δημάρχου Ωραιοκάστρου στο οποίο φαίνεται να παρακινεί τους κατοίκους να μην δεχτούν τα προφυγόπουλα.