Την παραίτησή του υπέβαλε χθες το βράδυ, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με την επιστολή για ''κατάληψη'' του 5ου Δημοτικού στο Ωραιόκαστρο αν φοιτήσουν σε αυτό προσφυγόπουλα, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων της περιοχής και εκπαιδευτικός Αθανάσιος Τσολακίδης. 

Ο ίδιος εξηγεί, ότι παρότι δεν πήρε θέση για το θέμα, τελικά ήταν ο ίδιος που στοχεύτηκε, οπότε υποβάλλει την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Τσολακίδης έχει ως εξής:

Προς :

Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων
Δήμου Ωραιοκάστρου.

Κυρίες / Κύριοι,

Εδώ και δεκαεπτά έτη υπηρετώ το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα με απόλυτη και αδιαμφισβήτητη συνέπεια , αφοσίωση και διακριτικότητα. Ο μόνος λόγος για τον οποίο θέλησα να συμμετάσχω στην Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου ήταν προκειμένου να προσφέρω στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις υπηρεσίες μου , όντας γνώστης των προβλημάτων των σχολικών μονάδων του δήμου μας.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στην ένταξη των παιδιών προσφύγων στα σχολεία , βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να βάλλομαι, χωρίς να έχω τοποθετηθεί ούτε προσωπικά ούτε μέσω της Ένωσης για το εν λόγω θέμα.

Ως εκ τούτου , για λόγους ευθιξίας , υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του Προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου.

Συνεπώς , από σήμερα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 , δεν θα συμμετέχω στο Δ.Σ. της Ένωσης και τις αποφάσεις του.

Με εκτίμηση,

Τσολακίδης Αθανάσιος