Παραιτήθηκε «για λόγους ευθιξίας» ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ωραιοκάστρου

Παραιτήθηκε «για λόγους ευθιξίας» ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ωραιοκάστρου

Την παραίτησή του υπέβαλε χθες το βράδυ, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με την επιστολή για ''κατάληψη'' του 5ου Δημοτικού στο Ωραιόκαστρο αν φοιτήσουν σε αυτό προσφυγόπουλα, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων της περιοχής και εκπαιδευτικός Αθανάσιος Τσολακίδης. 

Ο ίδιος εξηγεί, ότι παρότι δεν πήρε θέση για το θέμα, τελικά ήταν ο ίδιος που στοχεύτηκε, οπότε υποβάλλει την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Τσολακίδης έχει ως εξής:

Προς :

Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων
Δήμου Ωραιοκάστρου.

Κυρίες / Κύριοι,

Εδώ και δεκαεπτά έτη υπηρετώ το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα με απόλυτη και αδιαμφισβήτητη συνέπεια , αφοσίωση και διακριτικότητα. Ο μόνος λόγος για τον οποίο θέλησα να συμμετάσχω στην Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου ήταν προκειμένου να προσφέρω στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις υπηρεσίες μου , όντας γνώστης των προβλημάτων των σχολικών μονάδων του δήμου μας.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στην ένταξη των παιδιών προσφύγων στα σχολεία , βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να βάλλομαι, χωρίς να έχω τοποθετηθεί ούτε προσωπικά ούτε μέσω της Ένωσης για το εν λόγω θέμα.

Ως εκ τούτου , για λόγους ευθιξίας , υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του Προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου.

Συνεπώς , από σήμερα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 , δεν θα συμμετέχω στο Δ.Σ. της Ένωσης και τις αποφάσεις του.

Με εκτίμηση,

Τσολακίδης Αθανάσιος

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο