«Το υπουργείο έχει μεριμνήσει και είναι σε πλήρη συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας για να υπάρξουν όλοι οι εμβολιασμοί των παιδιών αυτών. Έχει ήδη ξεκινήσει το πρόγραμμα των εμβολιασμών και θα ολοκληρωθεί σύντομα και επομένως όλες αυτές οι αιτιάσεις που παρουσιάζονται περί μη εμβολιασμού και προβλημάτων δεν υπάρχουν», τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής απορρίπτοντας με τη σειρά του τις όποιες αιτιάσεις σχετικά με την δημόσια υγεία που εκφράστηκαν στο Ωραιόκαστρο.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM»  ο κ. Πάντης επισήμανε εξάλλου ότι «η επιλογή των σχολείων για τη μεταφορά των προσφυγόπουλων τις απογευματινές ώρες σε τάξεις υποδοχής δεν έχει γίνει ακόμη», συνεπώς, όπως είπε, η περιοχή του Ωραιοκάστρου τοποθετείται σε ένα ζήτημα για το οποίο δεν υπάρχει γεγονός ακόμη.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου σημείωσε ακόμη πως αναμένεται η υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης μέχρι την επόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα.

«Με βάση αυτή την απόφαση θα δημιουργηθούν οι όροι -και οι παιδαγωγικοί και οι όροι που αφορούν στη χωροταξία- για την επιλογή των σχολείων» τόνισε ο κ. Παντής και εξήγησε πως τα προσφυγόπουλα θα μπουν σε τάξεις υποδοχής προκειμένου να περάσουν από μία μεταβατική φάση.

«Δεν έχει κανένας άλλος το δικαίωμα να διαμορφώνει τα παιδαγωγικά, εκπαιδευτικά ζητήματα πέραν του υπουργείου Παιδείας» διαμήνυσε ακόμη και πρόσθεσε ότι το υπουργείο έχει επίσης μεριμνήσει και για την καθαριότητα και για τη θέρμανση των σχολείων, όπου θα φιλοξενηθούν τα προσφυγόπουλα στις τάξεις υποδοχής, και κατά τις απογευματινές ώρες.