Διευκρινίσεις με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με διάταξη που «μπλοκάρει» την επένδυση στο Ελληνικό, δίνει το υπουργείο Πολιτισμού.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «η προτεινόμενη διάταξη, η οποία δεν εισάγεται στη Βουλή, είναι ανεξάρτητη από το νομοσχέδιο για την κύρωση της Σύμβασης για το Ελληνικό, το οποίο υπεγράφη σήμερα από τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά, γεγονός που προφανώς αγνοούν όσοι συντονισμένα ξιφουλκούν εναντίον της κυβέρνησης».

Το υπουργείο Πολιτισμού συμπληρώνει ότι, σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, αποσκοπεί τόσο στην έγκαιρη υλοποίηση των επενδύσεων, χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, «κρυφούς άσους στο μανίκι» ή αιφνιδιασμούς, όσο και στη διασφάλιση της  προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μέσω της διάταξης που είδε το «φως» της δημοσιότητας, το υπουργείο ζητεί να υπογράφονται και από τον υπουργό Πολιτισμού, τόσο το προεδρικό διάταγμα με το οποίο εγκρίνεται το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά, όσο και οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που εκδίδονται στο στάδιο της εφαρμογής του Σχεδίου.