«Λουκέτο» μπαίνει στο τελευταίο βιβλιοπωλείο του ιστορικού οίκου «Ελευθερουδάκης». Συγκεκριμένα στις 30 Σεπτεμβρίου, θα κατεβάσει ρολά και θα είναι η πρώτη φορά από το 1898 που δεν θα υπάρχει αυτό το βιβλιοπωλείο στην Αθήνα.

«Ένα τέλος και ταυτόχρονα μια νέα αρχή» γράφει η Σοφίκα Ελευθερουδάκη στο facebook εκπροσωπώντας την οικογένεια Ελευθερουδάκη.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Η ιστορία του Ελευθερουδάκη

Τα βιβλιοπωλεία Ελευθερουδάκη ξεκίνησαν με τον Κωνσταντίνο Ελευθερουδάκη, όπου με σκληρή δουλειά κατάφερε να ανοίξει το δικό του βιβλιοπωλείο το 1918 στη πλατεία Συντάγματος. Τα βιβλιοπωλεία Ελευθερουδάκη ξεκίνησαν και παραμένουν εως και σήμερα μια οικογενειακή επιχείρηση από την οποία όλες οι γενιές που έργαστηκαν γι'αυτή και διακρίθηκαν σε κάτι ξεχωριστό.  

Ο Κωνσταντίνος Ελευθερουδάκης συνθέτοντας την πρωτοποριακή για την εποχή της και όχι μόνο, 24 τόμη ελληνική εγκυκλοπαίδεια & ο γιος του Γιώργος Ελευθερουδάκης για την οραματικότητά του να αναπτύξει την μηχανογράφηση της εταιρείας και τη τμήματος επιστημονικού ξενόγλωσσου τμήματος. Με τον πρόωρο θάνατο του Γιώργου η γυναίκα του Βιργινία  υπήρξε άξια συνεχιστής του έργου του ιδρύοντας το πρώτο υποκατάστημα στον πύργο Αθηνών και συντελώντας με αυτόν τον τρόπο τα θεμέλια για την μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας.

Σήμερα η επιχείρηση βρίσκεται στα χέρια της τρίτης γενιάς, Σοφίκα & Μαρίνα Ελευθερουδάκη.