Έρευνα στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα  διενεργήθηκε από τις αρχές έπειτα από εντολή της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράϊκου, στο πλαίσιο της έρευνας για προγράμματα του ΚΕΕΛΠΝΟ, που κατά το παρελθόν είχε αναλάβει εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα, Σταυρούλα Νικολοπούλου

Σύμφωνα με πληροφορίες έρευνα έγινε και στην οικία του κ. Στουρνάρα καθώς έχει δηλωθεί ως επαγγελματική στέγη και οι εισαγγελείς συγκέντρωσαν έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία προκειμένου να διερευνηθούν ενώ όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ η έρευνα αφορά επίσης και σε καταγγελίες για εξαφάνιση κρίσιμων εγγράφων που σχετίζονταν με την εν λόγω υπόθεση.

Η απάντηση της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα

Απαντώντας στην έρευνα, η κ. Νικολοπούλου επεσήμανε:

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές. Γι’ αυτό επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.

Θέλω να δηλώσω σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν έχω να φοβηθώ τίποτε, εγώ προσωπικά, αλλά και η εταιρεία μου. Και βεβαίως δεν θα με κάμψουν οι επιθέσεις που έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη σπίλωση του συζύγου μου και της οικογένειάς μου. Να είναι βέβαιοι ότι θα αποτύχουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως για το θέμα, επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε για το περιστατικό από το συνομιλητή του. Και οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η έρευνα  πραγματοποιείται από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη, στην οποία αμφότεροι έχουν εμπιστοσύνη, όπως είπαν. Και οι δυο διαβεβαίωσαν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι η εξέλιξη αυτή σε τίποτε δεν  θα διαταράξει τη συνεργασία  του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα

Η ιστορία με το ΚΕΕΛΠΝΟ

Αυτή είναι η δεύτερη προκαταρκτική εξέταση που διενεργούν οι εισαγγελείς με τις διαφημιστικές δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Πριν από λίγους μήνες, τον Απρίλιο του 2015 είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος των μελών του ΔΣ και του Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2011-2013, για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Από τα στοιχεία που συνέλλεξαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς και περιλαμβάνονται στην δικογραφία που οδηγήθηκε σε ανακριτή διαφθοράς προκύπτει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ δαπάνησε, το επίμαχο διάστημα, συνολικά ποσά που υπερβαίνουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ για διαφημιστικές προβολές θεμάτων αρμοδιότητας του, όπως η εποχική γρίπη κ.λπ., ενώ θα μπορούσαν να προβάλλονται δωρεάν καθώς αφορούσαν μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου. Επιπλέον στην δικογραφία που σχηματίστηκε διαπιστώνεται ότι για κάποιες από τις επίμαχες συμβάσεις δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες διαγωνισμού ενώ σε μία περίπτωση επιλέχθηκε εταιρία η οποία θα έπρεπε να έχει αποκλειστεί λόγω προηγούμενης καταδίκης του υπευθύνου της για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.