Στο «μικροσκόπιο» των ερευνών της αντιτρομοκρατικής έχουν μπει όλα τα διαθέσιμα, αν και λίγα ίχνη τα οποία άφησαν πίσω τους, οι τρεις ληστές που εισέβαλαν το με υποπολυβόλα στο υποκατάστημα της τράπεζας στην Μαλεσίνα το μεσημέρι  της Τετάρτης. Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής θεωρούν δεδομένο πως ένα από τα άτομα που πραγματοποίησαν την ληστεία με λεία 180.000 ευρώ, ήταν η σύντροφος του αρχηγού του Επαναστατικού Αγώνα, Πόλα Ρούπα.

Οι αρχές αναζητούν στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας πιθανά κρησφύγετα της ομάδας, για αυτό και κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής αναζητά μαρτυρίες πολιτών που έχουν σχετικές πληροφορίες για την παρουσία αγνώστων στην περιοχή ατόμων ή τυχόν ύποπτες κινήσεις. Εξετάζοντας πλάνο- πλάνο το υλικό από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης της προσπαθώντας μέσα από τους σωματότυπους να αναγνωρίσουν  τα άλλα δύο άτομα που συμμετείχαν στην ληστεία.

Η ομάδα υποστήριξης και αναδιοργάνωση της εγχώριας τρομοκρατίας

Με βάσει τον τρόπο δράσης παλαιότερων τρομοκρατικών οργανώσεων, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν δεδομένο πως «υπήρχε ομάδα υποστήριξης, η οποία θα αναλάμβανε δράση να κάτι δεν πήγαινε σωστά στην ληστεία». Δεδομένο επίσης, θεωρείται το γεγονός πως η Πόλα Ρούπα έχει ξεκινήσει να αναδιοργανώνει μια ομάδα αντάρτικου πόλης. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν αυτή η ομάδα αποτελείτε από νέα μέλη ή αν πρόκειται για ασύλληπτα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν τα 3 άτομα, εντοπίστηκε σε ελαιώνα στον επαρχιακό δρόμο Λάρυμνας-  Κόκκινου. Οι δράστες έσβησαν τα ίχνη τους ρίχνοντας χλωρίνη. Αναμένεται να μεταφερθεί στα εργαστήρια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών για περαιτέρω εξετάσεις.