Στην εκταφή της σορού του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου αναμένεται να προχωρήσουν εντός των επόμενων ωρών αστυνομικοί της ασφάλειας Αττικής, παρουσία δικαστικού λειτουργού, προκειμένου να του γίνουν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, για να διαπιστωθεί αν του χορηγήθηκε φάρμακο το οποίο επίσπευσε ή προκάλεσε τον θάνατό του.

Η απόφαση για την εκταφή, πάρθηκε από κοινού από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο και τους αξιωματικούς της ασφάλειας. Ήδη από τα γραφεία της ασφάλειας στην ΓΑΔΑ έχουν περάσει ένα άτομο που ενεπλάκη στην εξέταση και την κατάρτιση του πιστοποιητικού θανάτου, είχε προηγηθεί η κατάθεση της συζύγου του δημοσιογράφου, η οποία ρωτήθηκε για τις συνθήκες θανάτου του Βέλιου και αν ενεπλάκησαν και άλλα άτομα σε υποβοηθούμενη ευθανασία.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την έως τώρα πορεία των ερευνών προκύπτει πως κάποιος προμήθευσε ή έκανε την ενδοφλέβια ένεση που επίσπευσε τον θάνατό του, πλήρης απαντήσεις όμως για τις συνθήκες και εμπλοκή και άλλων ατόμων αναμένονται μετά το πέρας των καταθέσεων και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.