Ξαναζωντανεύει το θρίλερ της εξαφάνισης του Μπεν Νίνταμ, ο οποίος εξαφανίστηκε το καλοκαίρι του 1991 σε ηλικία 21 μηνών στην Κω, όπου έκανε διακοπές με τους γονείς του. Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία έρευνα, οι βρετανοί αστυνομικοί θα θα επιστρέψουν στην Ελλάδα και για να ψάξουν ξανά για τα οστά του μικρού Μπεν. Την ίδια ώρα, για πρώτη φορά η μητέρα του δηλώνει πως μάλλον ο γιος της, τον οποίο δεν σταμάτησε λεπτό να ψάχνει, είναι νεκρός.

«Ο χειρότερος εφιάλτης μου θα βγει αληθινός» δηλώνει η μητέρα του Μπεν, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο να βρεθούν τα οστά του γιου της.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αξιωματικοί της αστυνομίας του Νοτίου Γιορκσάιρ αναμένεται να βρεθούν στην Ελλάδα, καθώς το σενάριο το παιδί να σκοτώθηκε από εκσκαφέα ενώ έπαιζε σε χώρο κοντά στο σημείο όπου έμενε η οικογένεια, επανέρχεται ως το πιο πιθανό. Θα γίνουν τώρα έρευνες σε σημείο που δεν είχε ερευνηθεί όταν το 2012 είχε εξεταστεί το ίδιο ενδεχόμενο.

Όπως μεταδίδει η Daily Mirror, ένας άνδρας που δήλωσε φίλος του οδηγού της JCB Κωνσταντίνου Μπάρκα υποστήρισε στην αστυνομία πως ο Μπάρκας ίσως ευθύνεται για τον θάνατο του Μπεν. Το συγκεκριμένο όνομα δεν είναι η πρώτη φορά που προκύπτει στις έρευνες για τον Μπεν. Το 2012 ο ίδιος ο Μπάρκας, είχε παραδεχτεί στην αστυνομία πως ίσως, κατά λάθος, να είχε θάψει το παιδί ενώ έσκαβε σε ένα χωράφι. Τότε, είχε υποστηρίξει πως την ημέρα που εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν είχε σκάψει ένα χαντάκι σε απόσταση 15 μέτρων από το σημείο όπου χάθηκαν τα ίχνη του παιδιού.

«Νιώθω διαφορετικά πια. Είμαι τρομοκρατημένη. Νομίζω ότι η αστυνομία πιστεύει πως θα βρουν τα οστά του Μπεν. Νομίζω ότι είναι νεκρός» δήλωσε η μητέρα του Μπεν στην εφημερίδα. Είναι η πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια που παραδέχεται πως ίσως ο γιος της να έχει πεθάνει.

Δεν έκρυψε πως φοβάται ότι «θα πεθάνει από το σοκ ή από καρδιά αν μάθει πως ο Μπεν είναι νεκρός. «Δεν υπάρχει ένα ακριβώς σημείο όπου θα ψάξουν. Μου είπαν ότι είναι σίγουροι για την πληροφορία. Δεν αναζητούν πια έναν ζωντανό. Η αστυνομία αναμένεται να ψάξουν σε δυο σημεία όπου το 1991 είχε πετάξει μπάζα ο Μπάρκας και οι οποίες το 2012 δεν είχαν ερευνηθεί.

Δείτε τη συγκλονιστική εξομολόγηση της μητέρας του Μπεν:

Από την πλευρά τους, οι βρετανοί αξιωματικοί δεν αποκλείουν τίποτα. Δείγματα του εδάφους έχουν ληφθεί για να εξεταστούν και drones έχουν φωτογραφήσει το σημείο. Ο άνδρας που δηλώνει φίλος του Μπάρκα αλλά τα στοιχεία του δεν είναι γνωστά, φέρεται να έχει πει στην αστυνομία πως τον είδε «ιδρωμένο να τρέμει» όταν επέστρεψε από το αστυνομικό τμήμα την ημέρα της εξαφάνισης.

Τότε, είχε ανακριθεί για το ενδεχόμενο να είχε σκοτώσει κατά λάθος τον Μπεν. Πλέον, η βρετανική αστυνομία ερευνά και το ενδεχόμενο ο Μπάρκας, που δεν ζει πια καθώς πέθανε πέρυσι από καρκίνο στο στομάχι, να γνώριζε πως είχε σκοτώσει τον Μπεν και να υπήρξε επιχείρηση συγκάλυψης από φίλους του.

«Ο λόγος που μπορούσα να ξυπνάω κάθε πρωί ήταν η αναζήτηση του Μπεν. Τώρα τί; Δεν ξέρω αν είμαι ικανή να το αντιμετωπίσω», προσθέτει η Κέρι Νίνταμ.