Πραγματοποιήθηκε το πρωί η εκταφή της σορού του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις και να διαπιστωθεί αν του είχε χορηγηθεί ειδική ένεση που προκάλεσε ή επίσπευσε το θάνατό του.

Η απόφαση για την εκταφή ελήφθη από κοινού από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, και τους αξιωματικούς της ασφάλειας. 

Ήδη από τα γραφεία της ασφάλειας στην ΓΑΔΑ έχει περάσει ένα άτομο που ενεπλάκη στην εξέταση και την κατάρτιση του πιστοποιητικού θανάτου, ενώ είχε προηγηθεί η κατάθεση της συζύγου του δημοσιογράφου, η οποία ρωτήθηκε για τις συνθήκες θανάτου του Βέλιου και αν ενεπλάκησαν και άλλα άτομα σε υποβοηθούμενη ευθανασία.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την έως τώρα πορεία των ερευνών προκύπτει πως κάποιος προμήθευσε ή έκανε την ενδοφλέβια ένεση που επίσπευσε τον θάνατό του, πλήρεις απαντήσεις όμως για τις συνθήκες και εμπλοκή και άλλων ατόμων αναμένονται μετά το πέρας των καταθέσεων και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.