Ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής κατά την διάρκεια επίσκεψης μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που βρίσκεται στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Thestival.gr, πρόσφυγες πλησίασαν την αντιπροσωπεία του ΕΛΚ ζητώντας απαντήσεις για το πότε θα βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής τους και Στη συνέχεια, επικράτησε ένταση, καθώς άνδρες, γυναίκες και παιδιά έχουν αποκλείσει την είσοδο και δεν επιτρέπουν στα λεωφορεία να βγουν από το στρατόπεδο.

Να σημειωθεί ότι στο στρατόπεδο ζουν 956 πρόσφυγες, οι μισοί από τους οποίους είναι ανήλικα παιδιά και το 80% περίπου είναι Σύροι. το πότε θα φύγουν από εκεί, περιγράφοντας την άσχημη κατάσταση που βιώνουν.

Στο μεταξύ, με την παρέμβαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, εκτονώθηκε η ένταση στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά.

Ο περιφερειάρχης επέστρεψε προκειμένου να συνομιλήσει με τους αγανακτισμένους πρόσφυγες και έτσι εκείνοι επέτρεψαν την αποχώρηση των δύο λεωφορείων, στα οποία επιβαίνουν τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΕΛΚ.