Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς με αυτές της Κωνσταντίνας Καρακατσάνη και του Γιώργου Καραγιαννίδη, ο οποίος ήταν απών όλο αυτό το διάστημα από τη διαδικασία. Η Καρακατσάνη αρνήθηκε, απολογούμενη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, τις κατηγορίες που τις αποδίδονται. «Δεν νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ, δεν αναγνωρίζω, ως πραγματικό, αυτό το δικαστήριο". Η νεαρή κατηγορουμένη υποστήριξε ότι ανήκει στο ευρύτερο αντικαθεστωτικό κίνημα, ενώ τόνισε: «δεν είμαι μέλος αυτής της επαναστατικής οργάνωσης». Η Καρακατσάνη εξέφρασε την επιθυμία της να κριθεί αντικειμενικά.

Ο Καραγιαννίδης σήμερα ζήτησε να μεταφερθεί από το κελί του στη δικαστική αίθουσα και ανέγνωσε στο δικαστήριο δήλωση στην οποία επισήμανε ότι η παρουσία του ενώπιον των δικαστών δεν σηματοδοτεί την αποδοχή εκ μέρους του της διαδικασίας. «Προτίμησα να μην συνδιαλλαγώ με το δικαστήριο το οποίο απαξίωσα όπως έκανε και αυτό με τους κατηγορουμένους».

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τρίτη, οπότε και αναμένεται να αγορεύσει ο εισαγγελέας έδρας επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων.