Στην άμεση απόσυρση χιλίων διακοσίων ογδόντα επτά κιλών οστράκων προχώρησαν από κοινού στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, με εκείνα της Ελληνικής Αστυνομίας. 

 Πιο συγκεκριμένα, εντοπίστηκε στο λιμενίσκο Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης, σκάφος τύπου μπλάβας, με κυβερνήτη έναν 47χρονο και συνεπιβάτη έναν 61χρονο, να εκφορτώνουν τα εν λόγω όστρακα σε ένα (01) Φ.Ι.Χ αυτοκίνητο, με τη συμμετοχή τριών ημεδαπών, ηλικίας 48, 51 και 46 ετών αντίστοιχα, ενώ ακινητοποιήθηκε επίσης και ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, επί της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης Συνόρων στο σημείο καθόδου προς το λιμενίσκο Μαΐστρου και συνελήφθη ο 48χρονος οδηγός του.

Στο σύνολο τους τα οστρακοειδή δεν συνοδευόταν από τα προβλεπόμενα έγγραφα αναφορικά με την προέλευσή τους, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά και κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση

Στη συνέχεια οι ανωτέρω οδηγήθηκαν στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης για περαιτέρω έρευνα, όπου κατόπιν επισταμένης ζύγισης – μέτρησης των οστράκων, διαπιστώθηκε ότι οι οι ανωτέρω δράστες μετέφεραν – διακινούσαν, με σκοπό την πώληση – εμπορία, λάθρα στη χώρα, συνολικά εξήντα τέσσερις (64) σάκους δίθυρων μαλακίων (οστράκων) του είδους αχιβάδα συνολικού βάρους χιλίων διακοσίων ογδόντα επτά (1.287) κιλών.

Στπ μεταξύ διενεργήθηκε  προανάκριση, ενώ συνελήφθησαν οι υπαίτιοι για λαθρεμπορία από κοινού δίθυρων μαλακίων (οστράκων) του είδους αχιβάδας, κατοχή με σκοπό τη μεταφορά προς πώληση, το σύνολο των οποίων ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ κατασχέθηκαν τα Ε.Ι.Χ. και Φ.Ι.Χ. οχήματα, το σκάφος και η παραπάνω ποσότητα των οστράκων.