Στη σύλληψη ενός 45χρονου προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος την Πέμπτη έπειτα από κατ εξακολούθηση παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία των συνδρομητικών υπηρεσιών κατ’ εξακολούθηση, σε περιοχή της Πελοποννήσου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε ύστερα από μηνυτήρια αναφορά σύμφωνα με την οποία άγνωστοι χρήστες του διαδικτύου αναμετέδιδαν παράνομα το τηλεοπτικό σήμα συνδρομητικών προγραμμάτων- καναλιών εταιρείας.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Κατά την διάρκεια έρευνας της των αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε κατάστημα που διατηρεί ο 45χρονος σε περιοχή της Πελοποννήσου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 4 διαδικτυακοί δέκτες αναπαραγωγής πολυμέσων, συνοδευμένοι από 4 συσκευές αναμετάδοσης εικόνας καθώς και 2 εξωτερικά μέσα αποθήκευσης τύπου (usb).

Όπως προέκυψε οι διαδικτυακοί δέκτες αναπαραγωγής πολυμέσων ήταν τροποποιημένοι και προγραμματισμένοι να παρέχουν την αναμετάδοση συνδρομητικών καναλιών σε τρίτους, χωρίς να πληρώνουν συνδρομή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή του διερεύνηση.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.