Παρεμβάσεις σε κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη να βάλει τέλος στα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα και παράλληλα να δημιουργηθούν νέες θέσεις στάθμευσης οχημάτων ΑΜΕΑ αλλά και δικύκλων.

Οι παρεμβάσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, παρουσία του δημάρχου και του αντιδημάρχου Τεχνικών Εργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά, στο τμήμα της Ερμού, από την οδό Βενιζέλου έως τον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, καθώς και στο τμήμα της Λέοντος Σοφού, από την οδό Φράγκων έως την τριγωνική νησίδα με την οδό Δωδεκανήσου.

Ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε πως οι όποιες ενέργειες γίνονται «για να δούμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε την κυκλοφορία αυτοκινήτων, πεζών, ποδηλάτων και λεωφορείων».

Αναφορικά με τον αποκλεισμό των αυτοκινήτων από το ιστορικό κέντρο, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, στο πλαίσιο των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, ο δήμαρχος υποστήριξε πως «η λογική μας είναι να μάθουν οι πολίτες να χρησιμοποιούν το λεωφορείο».

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αφήνει, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί η συγκεκριμένη δράση για αποκλεισμό των Ι.Χ. από το ιστορικό κέντρο, για ένα ολόκληρο 12ωρο, σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας.