Εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας, σε αγροτική περιοχή σε χωριό της Σπάρτης, μια φυτεία χασίς, και για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας 60χρονος κάτοικος της περιοχής, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων.

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης και έρευνας, σε αγροτική περιοχή τοπικής κοινότητας του δήμου Σπάρτης, εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, αποτελούμενη από 31 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,5 έως 2 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ακολούθως προέκυψε, ότι την φυτεία καλλιεργούσε ο 60χρονος, ο οποίος και συνελήφθη, ενώ στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης.

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 60χρονου και στην αυλή αυτής, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, επτά δενδρύλλια χασίς, ποσότητα χασίς 203 γραμμαρίων, ένα πολεμικό τυφέκιο, ένα όπλο τύπου μπρελόκ, δύο κυνηγετικά όπλα τα οποία κατείχε παράνομα, δέκα φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, δύο ζυγαριές ακριβείας και συσκευή καπνίσματος κάνναβης.

Ο 60χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.