Αρχίζει σήμερα  η δίκη για τον εμπρησμό της Μarfin στην οδό Σταδίου που κόστισαν τη ζωή σε τρία άτομα μεταξύ των οποίων και η Αγγελική Παπαθανασοπούλου σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Ο εμπρησμός του υποκαταστήματος της Marfin, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο τα τρία θύματα, αλλά και η επίθεση που δέχθηκε το βιβλιοπωλείο Ιανός, αποτέλεσαν την κορωνίδα των σοβαρών επεισοδίων που σημάδεψαν το κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων την άνοιξη του 2010 κατά των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής.

Μετά από καιρό, και ενώ ο τραγικός θάνατος των τριών υπαλλήλων που κυριολεκτικώς κάηκαν ζωντανοί από τη φωτιά που άναψαν οι μολότοφ, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, οι διωκτικές αρχές εντόπισαν δύο ως υπευθύνους ενώ οι περισσότεροι που μετείχαν στη στυγερή δολοφονία παραμένουν ως σήμερα άγνωστοι και ασύλληπτοι.

Έτσι στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθονται σήμερα δύο άτομα,ο Θεόδωρος Σίψας κατηγορούμενος για τον εμπρησμό της Marfin και ο Παύλος Αντρέεβ που φέρεται ως υπαίτιος για την επίθεση στον Ιανό. Και οι δύο - κατά την κατηγορία- είχαν και συνεργούς που παραμένουν άγνωστοι και ως εκ τούτου αςύλληπτοι.

Στο δικαστήριο θα βρίσκονται σήμερα και οι συγγενείς των τραγικών θυμάτων αιτούμενοι δικαιοσύνη για τον άδικο χαμό της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, κατά περίσταση, αδικήματα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητη φθοράς ξένης περιουσίας.