Επιστράτευση των εργαζομένων στα λεωφορεία προτίθεται να ζητήσει ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, όπως αποκάλυψε σήμερα σε συνέντευξή του, την ώρα που η πόλη μένει τρίτη ημέρα σήμερα χωρίς δημόσια συγκοινωνία, λόγω της επίσχεσης εργασίας.

«Θα ζητήσω από τον Σπίρτζη, επιστράτευση, όσο βαριά και αν ακούγεται η λέξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο:

Πρέπει να αντιληφθούν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ ότι η εξυπηρέτηση των πολιτών δεν είναι τη διακριτική τους ευχέρεια. Είναι καθήκον τους να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Και σε ποιον δεν χρωστάει το κράτος. Θα φάνε το λίπος που έχουν μαζέψει οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ και μη μου πείτε ότι δεν υπάρχει λίπος.

Πρέπει να καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι χρωστούνται λεφτά αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι εάν υπήρχαν και άλλες αστικές συγκοινωνίες θα ήταν αλλιώς, αλλά αυτή τη στιγμή είναι διαφορετικά.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ δήλωσαν σήμερα στον ΣΚΑΪ, ότι κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΑΣΘ, τους χρωστούν δεδουλευμένα ύψους 6.1 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδη «η διάρκεια της επίσχεσης εργασίας θα εξαρτηθεί από το πότε κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΑΣΘ θα βάλουν στους λογαριασμούς των εργαζομένων τα δεδουλευμένα των τελευταίων δύο μηνών».

Μάλιστα σε ανακοίνωσή του τονίζει:

Η προτροπή του δημάρχου για επιστράτευση των εργαζομένων, για το γεγονός και μόνο ότι αντίκειται στους νόμους του κράτους, δεν αρμόζει σε έναν θεσμό της πόλης και μάλιστα δημοκρατικά εκλεγμένο.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος, εκπροσωπώντας τους 2.300 εργαζομένους στον οργανισμό, υπογραμμίζει στην ανακοίνωση: “δεν θα ασπαστούμε την μνημονιακή άποψη του δημάρχου, ότι οι εργαζόμενοι πλέον θα πρέπει να εργάζονται απλήρωτοι και αδιαμαρτύρητα σε συνθήκες γαλέρας και σύγχρονων γκούλαγκ”.

Προσθέτει, δε ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, προκειμένου αύριο, στις 2 μετά το μεσημέρι, να προσέλθουν στη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη.