Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε χθες τα ξημερώματα στην Πάτρα, όταν ένας Αφγανός μετανάστης μαχαιρώθηκε γύρω στις 01.30.

Ο Αφγανός έχασε τα ξημερώματα τη ζωή του σε συμπλοκή που ξέσπασε στην Πάτρα, σε χώρο όπου τα τελευταία χρόνια βρίσκουν κατάλυμα μετανάστες

Σύμφωνα με το patranews.gr, γύρω στη 1.30 τα ξημερώματα ξέσπασε συμπλοκή στην ΑΒΕΞ στην Ακτή Δυμαίων, χώρος όπου τα τελευταία χρόνια βρίσκουν στέγη οι μετανάστες, με τον 33χρονο να δέχεται τουλάχιστον ένα πλήγμα από μαχαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλοδαποί που έχουν βρει πρόχειρη στέγη στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα άγνωστο άτομο να τραυματίσει με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα τον 33χρονο.

Ο τραυματίας διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ταυτόχρονα, αστυνομικές δυνάμεις που ήδη είχαν φθάσει στον χώρο, άρχισαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη, προχωρώντας τελικά σε 20 προσαγωγές.

Την ίδια στιγμή σημειώνεται αύξηση στις μεταναστευτικές ροές. Είναι χαρακτηριστικά ότι συνολικά 308 νέοι μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο 48ωρο, δηλαδή από το πρωί του Σαββάτου έως και σήμερα Δευτέρα το πρωί. 

Στη Λέσβο, από το πρωί του Σαββάτου έως σήμερα το πρωί, πέρασαν 93 μετανάστες και πρόσφυγες, στη Χίο 155 και στη Σάμο 60.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο είναι 5.264, στη Χίο 3.700 και στη Σάμο 1.166. Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα νησιά του βορείου Αιγαίου προσφύγων και μεταναστών ανέρχεται στους 10.130.