Τον φερόμενο ως «πυρηνάρχη» της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα Αναστάσιο Πανταζή έδειξε ως ένα από τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στο σπίτι του τον Ιούνιο του 2012 ένας από τους αιγύπτιους ψαράδες που κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο.

Ο λόγος για τον Σαάντ Αμπού Χαμάντ, στο σπίτι του οποίου έμενε ως φιλοξενούμενος ο Αμπουζίντ Εμπάρακ, που ξυλοκοπήθηκε άγρια από χρυσαυγίτες και κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα.

Όταν του ζητήθηκε να κοιτάξει τους κατηγορούμενους για την δολοφονική επίθεση ο Σαάντ Αμπού Χαμάντ έδειξε τον Αναστάσιο Πανταζή και εξέφρασε βεβαιότητα 90% ότι πρόκειται για τον άνδρα που είδε στο παράθυρο το βράδυ της επίθεσης.

Πρόεδρος: Μπορείτε να τον αναγνωρίσετε;

Μάρτυρας: Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Ήταν ψηλός και αδύνατος. Είχε ιδιαίτερο κούρεμα.

Πρόεδρος: Σηκωθείτε οι κατηγορούμενοι, μετακινηθείτε, ανακατευτείτε. (Προς μάρτυρα:) Κοιτάξτε τους κατηγορούμενους και πείτε μας  αν αναγνωρίζετε κάποιον απ’ αυτούς που είδατε στο σπίτι σας εκείνο το βράδυ.

Μάρτυρας: Είμαι σίγουρος ότι είναι αυτός που τραβούσε το παράθυρο ( σ.σ. δείχνει τον κατηγορούμενο Πανταζή)

Πρόεδρος: Δεν έχετε  κάποια αμφιβολία;

Μάρτυρας: Όχι. Είμαι 90% σίγουρος.

Σε παρατήρηση δε της προέδρου της έδρας γιατί δεν είχε προχωρήσει σε αναγνώριση νωρίτερα ο μάρτυρας απάντησε ότι φοβόταν.

Μάρτυρας: φοβόμουν .....Είπα στον εαυτό μου πρέπει να καταθέσεις τι έγινε ,  να πεις την αλήθεια για να μην ξανάρθουν . Τα αδέλφια μου είδαν πιο πολλά από εμένα (...) Ήξερα αλλά δεν ήθελα να πω από το φόβο μου...

Πρόεδρος: Τώρα δεν φοβάστε;

Μάρτυρας: Φοβάμαι... Όμως, όποιος έχει κάνει κάτι πρέπει να τιμωρηθεί γι αυτό που έκανε. (....)Αν συνεχίσουν έτσι θα τα μαζέψω  και θα φύγω.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ακόμη ότι την επόμενη ημέρα της επίθεσης, κάποιος δικηγόρος τηλεφώνησε στον αδελφό του και προσπάθησε να τον πείσει να κλείσει την υπόθεση προσφέροντάς του χρήματα και να πει ότι δεν αναγνωρίζει κανέναν.