ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες καταστροφής από το κύμα κακοκαιρίας που «χτύπησε» τη δυτική Ελλάδα (Βίντεο και φωτό)

Δημοσίευση 19 Σεπτεμβρίου 2016, 13:28 / Ανανεώθηκε 19 Σεπτεμβρίου 2016, 16:46
Εικόνες καταστροφής από το κύμα κακοκαιρίας που «χτύπησε» τη δυτική Ελλάδα (Βίντεο και φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα βρέθηκαν από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι στη δυτική Ελλάδα, εξαιτίας της μεταβολής του καιρού. Βροχές και άνεμοι προκάλεσαν αρκετές ζημιές σε Πάτρα, Πύργο και Αμφίκλεια, ενώ στη Ζάκυνθο ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα και στέγες. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα βρέθηκαν από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι στη δυτική Ελλάδα, εξαιτίας της ραγδαίας μεταβολής του καιρού. Βροχές και άνεμοι προκάλεσαν αρκετές ζημιές σε Πάτρα, Πύργο και Αμφίκλεια, ενώ στη Ζάκυνθο ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα και στέγες. 

Ζημιές καταγράφηκαν σε Πάτρα και Πύργο, ενώ ανεμοστρόβιλος χτύπησε την περιοχή του Λάπατου στην πρωτεύουσα της Ηλείας. Ζημιές, όμως, σημειώθηκαν το πρωί και στην Άμφισσα όπου ξηλώθηκαν κατασκευές στο παζάρι της πόλης.

Εν τω μεταξύ, για περίπου μισή ώρα η κυκλοφορία των φορτηγών χωρίς φορτίο, καθώς και των δικύκλων, στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου διεκόπη για λόγους ασφαλείας.

Πύργος

Η κακοκαιρία στον Πύργο χτύπησε στις 6:30 τα ξημερώματα με ισχυρούς ανέμους και ανεμοστρόβιλο στην περιοχή του Λάπατου που προκάλεσε ζημιές σε στέγες σπιτιών, τέντες και σε άλλες κατασκευές.

Στην περιοχή των Σαβαλίων δέντρο στην Εθνικό Οδό καταπλάκωσε αυτοκίνητο. Η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις, ενώ από την κακοκαιρία σημειώθηκαν εκτεταμένες και συχνές διακοπές ρεύματος.

Με δυσκολία κινούνται τα οχήματα στον δρόμο Πύργου - Κατακόλου καθώς αρκετά δέντρα έχουν πέσει στο οδόστρωμα.

Πάτρα

Περισσότερες από 25 κλήσεις για πτώση και κοπή δέντρων στην παραλιακή ζώνη από την Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι του Μουρτά δέχθηκε από το πρωί η Πυροσβεστική, ενώ διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στου Ρωμανού και σε άλλες περιοχές. 

Αμφίκλεια

Πανικός επικράτησε τα  ξημερώματα στο παζάρι της Αμφίκλειας στη Φθιώτιδα, όταν η βροχή και ο δυνατός αέρας έκανε άνω-κάτω το χώρο όπου έχει στηθεί το παζάρι.

Λόγω των ισχυρών ανέμων πολλές από τις παράγκες δεν άντεξαν και έπεσαν. Μάλιστα μέσα σε κάποιες από αυτές κοιμόντουσαν έμποροι, οι οποίοι ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν.

Αντίρριο

Ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο που πέρασε και από την Ναυπακτία έγιναν και στο Αντίρριο

Διαλύθηκαν γκαραζόπορτες και ξεριζώθηκαν δέντρα. Επίσης καρέκλες και τραπέζια από καταστήματα επι της παραλίας αναποδογύρισαν.Ξεριζώθηκε δέντρο και έπεσε πάνω σε μπαλκόνι κανείς σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει τραυματιστεί. Συνεργεία του Δήμου Ναυπακτίας προσπαθούν να απομακρύνουν το δέντρο από το μπαλκόνι του σπιτιού.

Ζάκυνθος

Μεγάλα προβλήματα στη Ζάκυνθο ανεμοστρόβιλος που πέρασε από την περιοχή, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Τα σημαντικότερα προβλήματα αυτή την στιγμή εντοπίζονται στην περιοχή του Αλυκάνα, όπου ο δυνατός ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα και έσπασε κολώνες ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ σήκωσε και στέγες από μικρά μαγαζιά και πήρε τσίγκους και άλλα ελαφριά υλικά.

Στο σημείο βρέθηκαν τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ που προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές και ένα πυροσβεστικό όχημα που χρειάστηκε να κόψει δέντρα που ξεριζώθηκαν. Επίσης, στο γειτονικό χωριό, Σκουλικάδο, ο ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα και πήρε μαζί του σκεπές στάβλων και αγροκτημάτων χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει τραυματισμούς.

Ακόμα και στην πόλη της Ζακύνθου προκλήθηκαν υλικές ζημιές από τους δυνατούς ανέμους με χαρακτηριστικό παράδειγμα η μετακίνηση βαγονιού από τρενάκι που κάνει το γύρω της πόλης.

Τέλος προβλήματα με την ηλεκτροδότηση αντιμετώπισαν τα χωριά Αγαλάς, Λιθακιά και Βασιλικό.