Στα... κάγκελα βρίσκονται οι αστυνομικοί, μετά τα αποτελέσματα που προέκυψαν από συναντήσεις που πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή με τον υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα, με θέμα την απόφαση του ΣτΕ, αλλά και το ενδεχόμενο νέων περικοπών.

Μετά τις αρνητικές απαντήσεις που έλαβαν από τους δύο υπουργούς, αλλά και την έγγραφη απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, ο οποίος ουσιαστικά απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθούν τα αναδρομικά, αλλά άφησε «παράθυρο» για νέες περικοπές «λόγω των δημιοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας», η ΠΟΑΣΥ αποφάσισε:
 

  • τη σύγκληση εκτάκτως του Διοικητικού Συμβουλίου την προσεχή Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016
  • την εντατικοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών, κλιμακωτά, έως την πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών.

Όπως τονίζει το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, «όσο η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι με την άρνησή της, δε διακυβεύεται μόνο το αγαθό της ασφάλειας, αλλά ναρκοθετείται και η ανάπτυξη, άλλο τόσο εμείς θα αγωνιζόμαστε, διεκδικώντας με κάθε νόμιμο μέσο το δίκιο μας» και καταλήγουν απαιτώντας, «συμμόρφωση στις αποφάσεις του ΣτΕ, όχι άλλες περικοπές».