Κακά τα μαντάτα  για τα τουριστικά καταλύματα των απομακρυσμένων, νησιωτικών περιοχών της χώρας τα οποία στις αρχές του 2017 καλούνται να καταβάλουν το 20% του εισοδήματός τους για συνταξιοδοτική κάλυψη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας, οι επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων, που δραστηριοποιούνται σε περιοχές της χώρας με λιγότερους από 2.000 κατοίκους και οι οποίες επιστρέφουν σε καθεστώς ΟΑΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2017 κι έπειτα θα καταβάλλουν το 20% του εισοδήματός τους για συνταξιοδοτική κάλυψη και το 6,95% για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στην ανακοίνωση της η ΣΕΤΚΕ "καλεί τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας να μην ενδώσει στις πιέσεις του κουαρτέτου των δανειστών, αφού στην προκειμένη περίπτωση οι απώλειες στα έσοδα του κράτους και την ταλαιπωρημένη ελληνική οικονομία θα είναι πολύ μεγαλύτερες".

Σε ό,τι αφορά τις συνέπειες, ο ΣΕΤΚΕ υπογραμμίζει ότι προβλέπονται δυσάρεστες, τόσο για τον τουρισμό και την οικονομία των απομακρυσμένων, νησιωτικών περιοχών της χώρας, όσο κατ’ επέκταση για τη νησιωτικότητα, την απασχόληση και τα έσοδα