Νέες συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο hot spot της Μόριας, στη Λέσβο.

Από τις επτά περίπου το απόγευμα ξεκίνησαν οι φωτιές και οι άγριες αλληλοεπιθέσεις διαφόρων εθνοτήτων που ζουν μέσα στο hot spot.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι φωτιές έχουν επεκταθεί, ενώ πολλές εκατοντάδες προσφύγων και μεταναστών εγκαταλείπουν μαζικά τον χώρο. Αργά το απόγευμα εκκενώθηκε και ο χώρος των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων με τα φιλοξενούμενα εκεί παιδιά, να μεταφέρονται στην δομή του ΠΙΚΠΑ, στο νησί.

Μέχρι στιγμής οι πρόσφυγες έχουν προσχωρήσει στην καύση σκηνών, κοντέινερ αλλά και ελαιώνων ενώ από τους 4000 που διέμεναν στο κέντρο φιλοξενίας έχουν απομείνει μόνο 500 άτομα στον καταυλισμό.  

 Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις – διμοιρίες των ΜΑΤ – και της πυροσβεστικής για να περιορίσουν τα έκτροπα. Την ίδια ώρα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newpost, αύριο Τρίτη (20/9) αναμένονται ενισχύσεις των ΜΑΤ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η πλειοψηφία των προσφύγων έχει εγκαταλείψει το Κέντρο Κράτησης και έχει καταλύσει στο λιμάνι, ενώ η κατάσβεση της φωτιάς έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Νωρίτερα το μεσημέρι περίπου 300 μετανάστες είχαν διαφύγει από το hot spot και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη, αλλά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν και τους υποχρέωσαν να επιστρέψουν στον καταυλισμό. Με την επιστροφή τους ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές σε ελαιοκτήματα, νότια και βόρεια του καταυλισμού, τις οποίες και έθεσε υπό έλεγχο η Πυροσβεστική Υπηρεσία.