current views are: 18

20 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση13:29

Ανακαινίστηκε πλήρως το ιστορικό καφεκοπτείο Λουμίδη στα Χαυτεία (φωτό)

Ογδόντα τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυσή του, το Καφεκοπτείο Λουμίδη στα Χαυτεία στην ίδια ακριβώς θέση επί της οδού Αιόλου 106, στην Ομόνοια, ανακαινίστηκε πλήρως ξαναζωντανεύοντας την αίγλη του παλαιού καταστήματος σε ένα εντυπωσιακά διαμορφωμένο χώρο.

Δημοσίευση 13:29’

Ογδόντα τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυσή του, το Καφεκοπτείο Λουμίδη στα Χαυτεία στην ίδια ακριβώς θέση επί της οδού Αιόλου 106, στην Ομόνοια, ανακαινίστηκε πλήρως ξαναζωντανεύοντας την αίγλη του παλαιού καταστήματος σε ένα εντυπωσιακά διαμορφωμένο χώρο.

Ογδόντα τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυσή του, το Καφεκοπτείο Λουμίδη στα Χαυτεία στην ίδια ακριβώς θέση επί της οδού Αιόλου 106, στην Ομόνοια, ανακαινίστηκε πλήρως ξαναζωντανεύοντας την αίγλη του παλαιού καταστήματος σε ένα εντυπωσιακά διαμορφωμένο χώρο.

Η οικογενειακή επιχείρηση Λουμίδη, η οποία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον χώρο του καφέ το 1920, γιόρτασε σήμερα το άνοιγμα του ανακαινισμένου της καταστήματος σε μία ειδική εκδήλωση για δημοσιογράφους και bloggers. Οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στον ανανεωμένο χώρο.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν εκπρόσωποι της δεύτερης και τρίτης γενιάς της οικογένειας Λουμίδη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ιστορία της επί 96 ετών οικογενειακής επιχείρησης και ξενάγησαν τους καλεσμένους στο καφεκοπτείο.

Παράλληλα, έκαναν ιδιαίτερη μνεία στα ποιοτικά προϊόντα που εμπορεύεται το δίκτυο των καταστημάτων Λουμίδη ενώ, δεν παρέλειψαν να συγχαρούν το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του καταστήματος.

Κλείνοντας τόνισαν: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η δεύτερη και η τρίτη γενιά της οικογένειας μας βρίσκεται σήμερα εδώ για να γιορτάσει το χαρμόσυνο αυτό γεγονός της ανακαίνισης του νέου καταστήματος που σηματοδοτεί την πορεία της επιχείρησης στο μέλλον. Το κατάστημα σταθμός στην ιστορία μας συνεχίζει με σεβασμό την μακρόχρονη ιστορία του καφέ και διατηρεί ζωντανή την παράδοση, διαιωνίζοντας τα “Καφεκοπτεία Λουμίδη”. Με οδηγό την εμπειρία και τη γνώση 96 ετών συνεχίζουμε ακατάπαυστα να χτίζουμε τις αξίες, το όραμα των ιδρυτών μας και τις σχέσεις με τους πελάτες μας».

Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη αποτελούν μία ελληνική οικογενειακή Επιχείρηση, η οποία επί τρεις γενιές προσφέρει με το ίδιο πάθος και μεράκι τους πιο εκλεκτούς και αρωματικούς φρεσκοκομμένους καφέδες.

Η πλούσια γκάμα των προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνει: Φρεσκοκομμένους καφέδες Ελληνικούς, Στιγμιαίους, Αρωματικούς, Espresso, Αρωματικά Ροφήματα, Αφεψήματα, Τσάι, Γλυκά του Κουταλιού, Λουκούμια, Κεράσματα, Βουτήματα & Προτάσεις Δώρων.

Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη διαθέτουν δώδεκα καταστήματα (επτά εταιρικά και πέντε franchise) σε Ομόνοια, Πειραιά, Μαρούσι, Καλλιθέα, Περιστέρι, Αγ. Δημήτριο, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Κατερίνη, Λάρισα & Χαλκίδα. Επίσης διαθέτουν 250-300 σημεία shop in shop ανά την Ελλάδα ενώ δραστηριοποιείται και στην χονδρική πώληση με συσκευασμένο καφέ.

Ο τζίρος της εταιρείας ετησίως ανέρχεται στα 6 εκατ. ευρώ.

Ιστορική αναδρομή

Στις αρχές του 1900, τρία αδέλφια, ο Αντώνιος, Νίκος και Ιάσων Λουμίδης άφησαν πίσω την γενέτειρα τους, την Κάρυστο και εγκαταστάθηκαν στον Πειραιά πιάνοντας δουλειά σε ένα «πρωτόγονο» μπακάλικο όπου και απέκτησαν τις πρώτες εμπειρίες τους στο εμπόριο εδώδιμων και αποικιακών προϊόντων.
 
1920 – Η αρχή έγινε πριν από 96 χρόνια, όταν άνοιξαν στον Πειραιά, στην οδό Ρετσίνα, το πρώτο τους κατάστημα αφιερωμένο αποκλειστικά στην πώληση φρεσκοκομμένου ετοίμου καφέ. Εκεί επέλεγαν την σωστή πρώτη ύλη ώστε να δημιουργήσουν τα μοναδικά χαρμάνια και στην συνέχεια να καβουρδίσουν και να αλέσουν ιδανικά τον κάθε καφέ. Η επιμονή στην άριστη ποιότητα αποτέλεσε το μυστικό της επιτυχίας τους για την μετέπειτα ιδιαίτερα λαμπρή και επιτυχημένη, πορεία τους στον κόσμο του καφέ, κάτι που μέχρι και σήμερα εμείς ακολουθούμε πιστά.
 
1928 – Τα αδέρφια ταξιδεύουν ως την συμπρωτεύουσα και ανοίγουν το δεύτερο κατά σειρά κατάστημα τους στην Θεσσαλονίκη, το οποίο σε άλλο χώρο λειτουργεί μέχρι και σήμερα.
 
1932 – Ιδρύεται το Καφεκοπτείο Λουμίδη στα Χαυτεία, στην παλιά θέση του καφενείου του Γιάννη Χάφτα, το όποιο ανακαινίζεται ριζικά το 1955 και καθιερώνεται ως το «Ελληνικό Σπίτι του Καφέ», επί της οδού Αιόλου 106, στην Ομόνοια.
 
1938 – Εγκαινιάζεται στην Σταδίου το «Πατάρι του Λουμίδη» το οποίο άφησε εποχή ως το μέρος που σύχναζαν σημαντικές μορφές της λογοτεχνικής, καλλιτεχνικής και δημοσιογραφικής αθηναϊκής σκηνής.
 
1987 – Μετά από αρκετά δύσκολα χρόνια, με εσωτερικές αναταράξεις αλλά και λόγο εξωτερικών δυσκολιών που οδηγούν την εταιρεία σε οικονομικό αδιέξοδο, αποφασίζεται η πώληση της εταιρείας Λουμίδης ΑΕ στη ελβετική Nestle η οποία συνεχίζει έως και σήμερα να διανέμει στην αγορά τον τυποποιημένο καφέ «Παπαγάλος Λουμίδη» και να κατέχει την πρώτη θέση στον συσκευασμένο ελληνικό καφέ.
Ταυτόχρονα, η οικογενειακή επιχείρηση διατηρεί και συνεχίζει μέχρι και σήμερα τις δραστηριότητες της μέσα από τα Καφεκοπτεία Λουμίδη προσφέροντας για σχεδόν ένα ολόκληρο αιώνα, ποιοτικούς φρεσκοκομμένους καφέδες μέσα από το δίκτυο καταστημάτων και επιλεγμένων σημείων λιανικής πώλησης.
 
1995 – Η οικογενειακή εταιρεία πρωτοπορεί και τοποθετεί μικρά σημεία πώλησης καφέ σε μεγάλες αλυσίδες super market (Continent, AB-Βασιλόπουλος, My Market) καθώς και σε επιλεγμένα σημεία όπως φούρνοι, παντοπωλεία κλπ.
 
2000 – 2010 – Ξεκινά η ανάπτυξη του δικτύου τόσο με εταιρικά όσο και με καταστήματα franchise. Ιδρύονται νέα Καφεκοπτεία Λουμιδη στην Καστοριά, στο Μαρούσι, στην Καλλιθέα καθώς και στην Λάρισα.
 
2011 – Εγκαινιάζεται το δεύτερο Καφεκοπτείο στον Πειραιά μέσω franchising, ενώ τον επόμενο χρόνο ανοίγει ακόμα ένα καφεκοπτείο στον Άγιο Δημήτριο.
 
2012 – Η καρδιά της αγοράς του Πειραιά αποκτά ένα νέο σημείο αναφοράς αφού το καφεκοπτείο μετακομίζει και ανανεώνεται σε νέο χώρο, στο ιστορικό Μέγαρο Πολίτη όπου υιοθετεί νέα εταιρική ταυτότητα με άρωμα εποχής.
 
2014 – Τρία νέα καφεκοπτεία ανοίγουν στο Περιστέρι, την Χαλκίδα και την Κατερίνη.
 
2015 – Το κεντρικό κατάστημα της Θεσσαλονίκης ανανεώνεται και αποκτά νέα εμφάνιση έπειτα από 20 χρόνια λειτουργίας στην καρδία της πόλης.
 
2016 – Αποτελεί έτος ορόσημο για την οικογένεια, καθώς το ιστορικό κατάστημα των Χαυτείων ανακαινίζεται έπειτα από 84 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας στην καρδιά της Αθήνας.


σχετικα αρθρα