Πριν από λίγες ημέρες, στα δικαστήρια της Τρίπολης, δικάστηκε η διοίκηση της ΔΕΗ, καθώς και ο πρώην διευθυντής του ΑΗΣ Μεγαλόπολης, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά, εναντίον της διοίκησης της Επιχείρησης και του πρώην διευθυντή του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης, όπου είχε καταθέσει το 2003 ο τότε Δήμος Γόρτυνος και ο τότε δήμαρχος Κώστας Μιχόπουλος, για παράνομη υπεράντληση του υδροφόρου ορίζοντα από τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα την λειψυδρία χωριών στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης. Όπως ενημέρωσε με δηλώσεις του, ο πρώην δήμαρχος Κώστας Μιχόπουλος, «η απόφαση του δικαστηρίου ήταν καταπέλτης για τη ΔΕΗ, καταλογίζοντάς της ζημιά από πρόθεση και χωρίς να της αναγνωρίζει ούτε ένα ελαφρυντικό».

Προσθέτοντας πως, «πρώτη φορά στα χρονικά δικάστηκε η ΔΕΗ και δίνεται η ευκαιρία στο Δήμο Μεγαλόπολης να βάλει στα ταμεία του 1,5 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο και ανοίγει πλέον ο δρόμος και για αστικές αποζημιώσεις κατοίκων που έμειναν χωρίς νερό όλο αυτό το διάστημα».

Ο κ. Μιχόπουλος άφησε αιχμές για την παρούσα δημοτική αρχή του Δήμου Μεγαλόπολης, όπου έχει συγχωνευτεί ο πρώην Δήμος Γόρτυνος, λέγοντας ότι, «βλέπω ότι ο νυν Δήμος δεν έχει την πολιτική βούληση να διεκδικήσει τα χρήματα που δικαιούται και αυτό είναι το», συμπληρώνοντας ότι, «εκλεγμένος σημερινός δημοτικός σύμβουλος, υπάλληλος της ΔΕΗ, χρησιμοποίησε ψευδή στοιχεία στην ακροαματική διαδικασία, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της ΔΕΗ κι όχι του Δήμου».