Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητούν οι ένστολοι σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο μείζον θέμα που αφορά στα ειδικά μισθολόγια.

Όπως καταγγέλλει ο Βασίλης Βράντζας, πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της Αστυνομίας στην Αττική, «η κυβέρνηση γράφει στα παλιά της παπούτσια τις αποφάσεις του ΣτΕ για αποκατάσταση των μισθών μας στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012, ενώ ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο με επιπλέον περικοπές ύψους 300 εκατομμυρίων , όπως έχει υπογράψει με το τρίτο Μνημόνιο».

Να σημειωθεί ότι από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, έχει δεσμευτεί πως έως το τέλος του Σεπτέμβρη η κυβέρνηση θα βρει τα κονδύλια για να μην υπάρξει «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων, αλλά κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τους ένστολους δεν φαίνεται πιθανό, όπως τονίζει ο πρόεδρος των αστυνομικών της Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλιακμάνης. «Η κυβέρνηση σαν αντιπολίτευση ζητούσε από την τότε κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις, διότι όπως έλεγε η τότε κυβέρνηση παρανομούσε, τώρα έρχεται η κυβέρνηση, που τότε ήταν αντιπολίτευση και δεν εφαρμόζει και η ίδια τις δικαστικές αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τα προεδρεία των ένστολων έχουν ζητήσει από την αρχή του χρόνου, δύο συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, χωρίς σε καμία να γίνει αποδεκτό το αίτημα τους. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατού, Ανέστης Τσουκαράκης, θέλοντας να τονίσει την αναξιοπιστία των λόγων των στελεχών της κυβέρνησης επισημαίνει πως, « Λόγω των ημερών στο επίκεντρο είναι οι τηλεοπτικές άδειες και η κυβέρνηση περιμένει τις αποφάσεις του ΣτΕ. Εμείς λοιπόν τους έχουμε έτοιμες δυο αποφάσεις του ΣτΕ και θέλουμε να εφαρμοστούν.

Οι ένστολοι αναμένουν την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Αμερική για να λάβουν απάντηση στο αίτημα τους.