Συνελήφθησαν στην Κομοτηνή  δύο άτομα, ηλικίας 22 και 23 ετών, που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην ομάδα που επετέθη και τραυμάτισε δύο αστυνομικούς, στην πορεία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα απρόκλητης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, απειλή και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών, κατά περίπτωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δύο συλληφθέντες συμμετείχαν σε ομάδα δεκαπέντε περίπου ατόμων, τα οποία κατά η διάρκεια πορείας, «αιφνιδιαστικά και απρόκλητα απείλησαν, εξύβρισαν και επιτέθηκαν, με ξύλινα ρόπαλα, σε βάρος δύο αστυνομικών, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τους».

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο σπίτι του 22χρονου, όπου και εντοπίσθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι, ως δράστες των επιθέσεων, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, ένα ξύλινο ρόπαλο μήκους 80 εκατοστών, αντιασφυξιογόνα μάσκα, σπρέι, σφυρί και μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης.