Για διάλυση της Υγείας καταγγέλλει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη τον οποίον χαρακτηρίζουν "λαγό" του πρωθυπουργού, το προεδρείο της Πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Με μια ανακοίνωση "καταπέλτη" καταγγέλλει τις άθλιες συνθήκες και τις ελλείψεις που υπάρχουν και ζητούν άμεση λύση των προβλημάτων καθώς κάθε λεπτό μετράει για την ζωή των ασθενών.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, "Τα Ακτινοθεραπευτικά Μηχανήματα, Γραμμικοί Επιταχυντές σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες πρέπει αν είναι 1 ανά 200.000 κατοίκους και στη χώρα μας είναι 1 ανά 1 εκατ. κατοίκους. Καρκινοπαθείς στο τελικό στάδιο εκτός θεραπείας δεν εισάγονται στα Ογκολογικά Νοσοκομεία. Πεθαίνουν δυστυχώς πριν την ώρα τους. Εφημερεύουν Νοσοκομεία χωρίς Ογκολόγους Ιατρούς. Τα Ογκολογικά Νοσοκομεία αποδεκατίστηκαν από Ιατρούς. Ασθενείς με ογκολογικά προβλήματα δεν έχουν εξασφαλισμένη την εισαγωγή τους στα Νοσοκομεία. Ταλαιπωρούνται, γίνονται μπαλάκι από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο. Μόνο τα επείγοντα εισάγονται".

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλει  η ΠΟΕΔΗΝ:

«- Νοσ. ΜΕΤΑΞΑ: Δεν διαθέτει αξονικό τομογράφο. Λόγω έλλειψης προσωπικού συγχωνεύτηκαν η ενδοκρινολογική με την παθολογική κλινική, καθώς επίσης η γυναικολογική με τη θωρακοχειρουργική κλινική. Μεγάλη ταλαιπωρία στους καρκινοπαθείς. Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 50% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις.

Λίστα αναμονής για ακτινοθεραπείες 1,5 μήνα. Καρκινοπαθείς στο τελικό στάδιο που βρίσκονται εκτός θεραπείας δεν εισάγονται. Πεθαίνουν αβοήθητοι πριν την ώρα τους.

Τα πλυντήρια του Νοσοκομείου είναι διαλυμένα και πολλές φορές κινδυνεύει το προσωπικό με ατυχήματα.

Ετοιμάζεται χώρος για να παραληφθεί νέο Μηχάνημα Ακτινοθεραπείας (Γραμμικός επιταχυντής) δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου, αλλά δεν παραδίδεται επειδή δεν εκπληρώνεται ο όρος της δωρεάς  (έτοιμος  χώρος υποδοχής και επαρκώς στελεχωμένος με προσωπικό) προκειμένου να λειτουργήσει αμέσως. Για μια χούφτα προσλήψεις πεθαίνουν άνθρωποι.

- Νοσ. ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ: Μεγάλη έλλειψη προσωπικού 493 κενές οργανικές θέσεις. Δεν λειτουργεί το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας λόγω έλλειψης προσωπικού. Λίστα αναμονής για ακτινοθεραπείες έως το Φλεβάρη του 2017. Λόγω έλλειψης προσωπικού δεν λειτουργούν τα ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα πρωί – απόγευμα. Η Γυναικολογική και Ενδοκρινολογική κλινική είναι έτοιμες να κλείσουν λόγω έλλειψης προσωπικού. Μεγάλη αναμονή και ταλαιπωρία για εισαγωγή καρκινοπαθών.

- Νοσ. ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ: Ένα Ακτινοθεραπευτικό Μηχάνημα (κοβάλτιο) εκτός λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χρειάζεται αντικατάσταση η πηγή του μηχανήματος κόστους 200.000 ευρώ. Παρότι ταλαιπωρούνται και επιβαρύνεται η υγεία των καρκινοπαθών, φωνάζουν οι εργαζόμενοι, δεν αντικαθίσταται η πηγή λόγω κόστους. Το ταμείο του Νοσοκομείου είναι μείον.

Η λίστα αναμονής είναι 1,5 μήνα για ακτινοθεραπείες με σημαντική επιβάρυνση της Νόσου.

Το Θεαγένειο εξυπηρετεί όλη τη Βόρεια Ελλάδα καθότι τα ακτινοθεραπευτικά Μηχανήματα (γραμμικοί επιταχυντές) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και Λάρισας είναι παλαιού τύπου, έφαγαν τα ψωμιά τους και σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι εκτός λειτουργίας.

Οι Γραμμικοί Επιταχυντές του Θεαγενείου είναι παλαιού τύπου. Το ένα εκ των δύο θα ακτικατασταθεί με την Δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου (με τον γνωστό όρο της Δωρεάς για το χώρο και τη στελέχωση).

Σύνολο οργανικών κενών θέσεων 351.

 • Δεν υπάρχει μαγνητικός τομογράφος
 • Είναι χαλασμένο το μηχάνημα της Βραχυθεραπείας (απαραίτητο στη θεραπεία του καρκίνου της μήτρας)
 • Στο τμήμα υπερήχων τα ραντεβού κλείνονται μετά από δύο χρόνια γιατί καλύπτεται από έναν μόνο γιατρό
 • Το πρόσφατα αποκτημένο Pet-scan λειτούργησε με δωρεές ραδιοφαρμάκου για 4 μήνες και σταμάτησε δίχως να ξέρουμε πότε θα ξαναλειτουργήσει
 • Συγχωνεύτηκε η Γναθοχειρουργική κλινική με την ΩΡΛ γιατί δεν υπάρχει κανένας γιατρός. Ουσιαστικά ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ
 • Συγχωνεύτηκαν οι χειρουργικές κλινικές Β΄ και Γ' λόγω συνταξιοδότησης του διευθυντή
 • Καταργήθηκε το Ερευνητικό Τμήμα.
 • Η υποχρηματοδότηση προκαλεί απίστευτη ταλαιπωρία για τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους διότι το φαρμακείο του νοσοκομείου δεν μπορεί να προμηθευτεί άλλα φάρμακα (prolia, x-geva κλπ), με αποτέλεσμα οι καρκινοπαθείς να τα προμηθεύονται από εξωτερικά φαρμακεία και να τα κουβαλούν μαζί τους με την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο. Αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης είναι η έλλειψη προσωπικού που μεταφράζεται σε συρρίκνωση των υπηρεσιών και καθυστέρηση των ραντεβού. Π.χ. από το Τμήμα Πρόληψης έχει κλείσει το Γαστρεντολογικό Ιατρείο, υπολειτουργεί η Γυναικολογική κλινική και το Τμήμα Μαστού λειτουργεί 3 ημέρες την εβδομάδα αντί για 5.

- ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Παραϊατρικού Προσωπικού 40% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Η λίστα αναμονής για ακτινοθεραπείες είναι 3 μήνες. Λίστα αναμονής για διαγνωστικές εξετάσεις Μαγνητικού και Αξονικού Τομογράφου 1 μήνας.

Μεγάλος κίνδυνος για τη ζωή των ασθενών από την καθυστέρηση της διάγνωσης και τις καθυστερήσεις στις ακτινοθεραπείες λόγω των λιστών αναμονής.
Δεν λειτουργεί η Αιματολογική Κλινική με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των καρκινοπαθών. Εξαιτίας αυτού δεν λειτουργεί η μονάδα Μεταμοσχεύσεων Μυελού των Οστών αν και τα Μηχανήματα είναι εγκατεστημένα στο Νοσοκομείο (παραμένουν στις ζελατίνες).

Το Νοσοκομείο εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού και υποδομών εφημερεύει μέχρι το μεσημέρι. Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, άκρως απαραίτητο και εφημερεύει λειψά. Αν είναι δυνατόν!!! Οι καρκινοπαθείς που δεν έχουν χρήματα τραβάνε το Σταυρό του Μαρτυρίου.

Συγκλονιστικό περιστατικό: Εργαζόμενη στο ΓΟΝΚ με καρκίνο συνεστήθη να κάνει ακτινοθεραπεία στον Ιδιωτικό Τομέα σε πιο στοχευμένο μηχάνημα. (Ιατρόπολις 17.000ευρώ).

- Νοσ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ: Διαθέτει ένα μηχάνημα ακτινοθεραπείας παλαιού τύπου (κοβάλτιο) που κάθε ημέρα εξυπηρετούσε 15 ασθενείς.

 • Είναι χαλασμένο εδώ και ένα μήνα. Το Νοσοκομείο παρήγγειλε λειψά ανταλλακτικά λόγω κόστους επειδή το ταμείο του νοσοκομείου είναι μείον. Είναι αμφίβολο όταν και όποτε παραληφθούν και τοποθετηθούν εάν θα λειτουργήσει. Δεν παρήγγειλαν την πηγή του (200.000 ευρώ) λόγω κόστους.
 • Οι ασθενείς εξυπηρετούνται στο 6ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ (το οποίο είναι κλειστό) με το προσωπικό του Νοσοκομείου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ. Αν είναι δυνατόν.
 • Το φοβερό είναι ότι εγκρίθηκε δωρεά από το Ίδρυμα Νιάρχου, εγκατάστασης σύγχρονου στοχευμένου Ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος (γραμμικός επιταχυντής) αλλά δεν παραδίδεται επειδή δεν είναι έτοιμος ο χώρος υποδοχής και δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό να το λειτουργήσει που είναι όρος απαράβατος στη δωρεά. Για λίγο προσωπικό πεθαίνουν άνθρωποι!

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Ένα Ακτινοθεραπευτικό Μηχάνημα (Γραμμικός Επιταχυντής) παλαιού τύπου, που συχνά τίθεται εκτός λειτουργίας. Οι Ασθενείς είναι αναγκασμένοι να απευθύνονται για ακτινοθεραπείες στο ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ ή σε Ιδιωτικά Κέντρα. Σκάνε από τη τσέπη τους πάνω από 5.000 ευρώ. Εάν έχουν. Εάν δεν έχουν χρήματα περιμένουν στη λίστα με δεήσεις στο θεό για να καταφέρουν να ζήσουν.

- ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Ένα Ακτινοθεραπευτικό Μηχάνημα (Γραμμικός Επιταχυντής) παλαιού τύπου, ασυντήρητος και συχνά εκτός λειτουργίας. Οι Ασθενείς για ακτινοθεραπείες απευθύνονται στο Θεαγένειο ή στην Αττική ή σε Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα. Εάν δεν έχουν χρήματα «ο Θεός βοηθός».

ΔΩΡΕΕΣ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ.

Το Ίδρυμα Νιάρχος ενέκρινε δωρεά 7 Ακτινοθεραπευτικών Μηχανημάτων (Γραμμικοί Επιταχυντές) νέου τύπου στοχευμένοι, σύγχρονοι για τα Νοσοκομεία Αλεξάνδρας, Αττικό, Μεταξά, Πανεπιστημιακό Λάρισας, Θεαγένειο, Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης, Πανείστημιακό Ηρακλείου.
Δεν εγκαταστάθηκε κανένας, επειδή η δωρεά έχει σαν όρο να είναι έτοιμος ο χώρος υποδοχής του Μηχανήματος και να υπάρχει η κατάλληλη στελέχωση ώστε να λειτουργήσει αμέσως.

Πεθαίνουν άνθρωποι στις λίστες αναμονής για Ακτινοθεραπεία και οι Υπουργοί της Υγείας δεν κάνουν τα στοιχειώδη. Την εξεύρεση χώρων και τη πρόσληψη του λιγοστού απαραίτητου προσωπικού.

Ντροπή τους!

ΑΞΟΝΙΚΟΙ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΙ

Οι Αξονικοί Τομογράφοι στα περισσότερα Νοσοκομεία είναι παλαιού τύπου. Στην κυριολεξία σαράβαλα που χαλάνε συνεχώς. Διακομίζονται οι ασθενείς σε εφημερεύοντα Νοσοκομεία με σοβαρά προβλήματα υγείας και τρέχουν σε άλλα Νοσοκομεία ή τον Ιδιωτικό Τομέα να κάνουν Αξονική Τομογραφία. Έτσι καθυστερεί η διάγνωση που μπορεί να αποβεί μοιραία για την ζωή τους.

Το «τρίο» της συμφοράς πουλάει τσαμπουκάδες. Αντί να ψηφίζουν γονατιστοί τα Μνημόνια, έπρεπε να ζητάνε γονατιστοί συγγνώμη από τους ασθενείς που βιώνουν μαρτύρια προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας.

Ψάχνουν ανταλλακτικά μεταχειρισμένα για τους Αξονικούς Τομογράφους παλαιού τύπου (μονοτομικούς) σε χώρες της Άπω Ανατολής. Ο Ιδιωτικός Τομέας ανθίζει.

Πως είναι δυνατόν σε κάθε πόλη της χώρας να υπάρχουν Ιδιωτικοί Πολυτομικοί Αξονικοί Τομογράφοι και οι Ιατροί των Νοσοκομείων να προσπαθούν να κάνουν διάγνωση σε «Αξονικούς γράδες».

Ο εκτελών μέχρι πρόσφατα χρέη Διοικητή και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας έκανε μήνυση στο Σωματείο Εργαζομένων επειδή με παραίνεση της ΠΟΕΔΗΝ ανέδειξε ότι οι δύο Αξονικοί Τομογράφοι του Νοσοκομείου ήταν εκτός λειτουργίας πολλές ημέρες το μήνα Μάϊο του τρέχοντος έτους (είναι στο στάδιο της Δικαστικής διερεύνησης)

Το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ δεν έχει αξονικό τομογράφο. Στο Γεννηματάς σε τακτικά διαστήματα ο ένας εκ των δύο (παλαιός) Αξονικός είναι εκτός λειτουργίας. Στο Σισμανόγλειο έφτιαξε όταν το ανέδειξε η ΠΟΕΔΗΝ. Ξέρετε ποιο άλλο Νοσοκομείο δεν έχει αξονικό τομογράφο; Το Νοσοκομείο ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ. Αυτό που εγκαινίασε ο Μαυρογιαλούρος Πρωθυπουργός και ο αιμορροϊδοχειρουργός Πολάκης.
 
ΛΙΣΤΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ

Οι λίστες αναμονής των χειρουργείων ξεπέρασαν το ένα έτος εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και υλικών χειρουργείων».