current views are: 7

22 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση18:01

Προσφυγή του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας στη δικαιοσύνη κατά αξιωματικού της Πυροσβεστικής

Στην δικαιοσύνη προσφεύγει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καπάκης, εναντίον ανώτατου αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος, για ανάρτηση που έκανε στο twitter.

Δημοσίευση 18:01’

Στην δικαιοσύνη προσφεύγει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καπάκης, εναντίον ανώτατου αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος, για ανάρτηση που έκανε στο twitter.

Στην δικαιοσύνη προσφεύγει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καπάκης, εναντίον ανώτατου αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος, για ανάρτηση που έκανε στο twitter και σε ηλεκτρονικά μέσα, μετά την χθεσινή παραίτηση του αρχηγού του Π.Σ., Ιωάννη Καρατζιά, και όπως τονίζει τον προσβάλλει προσωπικά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Καπάκης αναφέρει:

«Μετά και τη σημερινή επώνυμη συκοφαντική, αναληθή, εξυβριστική και περιέχουσα προσβολές κατά της προσωπικότητάς μου ανάρτηση του αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννη Ζάχου, σε ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είμαι υποχρεωμένος να καταφύγω στην ελληνική δικαιοσύνη εναντίον του για την προστασία της τιμής και της υπόληψής μου, αλλά και για την αποκατάσταση και ανάδειξη της αλήθειας».

Αυτό που εξόργισε τον κ. Καπάκη ήταν ότι ο αρχιπύραρχος Γιάννης Ζάχος, που υπηρετεί στο Αρχηγείο του Π.Σ. ως διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, σε ανάρτηση που έκανε στο διαδίκτυο κάνει λόγο για διαπλοκή «πολιτικονομικοσυμβούλων του τέως υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ΓΓΠΠ, μη εξαιρουμένου και του αξιότιμου Γενικού Γραμματέα αυτής» και υπογραμμίζει ότι «τα λαμόγια βρίθουν».

Ιδιαίτερα ενοχλημένος από αυτό το κείμενο φέρεται όμως και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου, θα καλέσει σε γραπτή απολογία τον αρχιπύραρχο.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιστράτηγος Ιωάννης Καρατζιάς υπέβαλε χθες την παραίτησή του επειδή σύμφωνα με πληροφορίες διαφωνούσε με το υπό κατάρτιση ενιαίο βαθμολόγιο, το οποίο προέβλεπε την υπαγωγή των πυροσβεστών, των αστυνομικών και των στρατιωτικών σε αυτό. 

Το θέμα θα έχει συνέχεια και στη Βουλή, καθώς έχει υποβληθεί ερώτηση από βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


σχετικα αρθρα